Campanie antitutun a DSP Argeș

0

În fiecare an, în a treia joi a lunii noiembrie este celebrată „Ziua Naţională fără Tutun” care are scopul de a conştientiza populația şi decidenţii politici în legătură cu enorma povară socială (boli / dizabilități / decese premature) generată de consumul de tutun. 
Campania se desfășoară pe toată durata lunii noiembrie și are ca obiective creșterea conștientizării în rândul populației generale a riscurilor asociate fumatului, atât la nivel individual, asupra sănătății organismului, cât și la nivel societal, prin amprenta negativă pe care industria tutunului o are asupra mediului înconjurător. La nivelul județului ARGES, Compartimentul de Evaluare și Promovarea Sănătății desfășoară activități de informare, axate pe sensibilizarea și informarea populatiei generale privind creșterea gradului de conștientizare in ceea ce priveste riscurile asociate fumatului, atât la nivel individual, asupra sănătății organismului, cât și la nivel social prin amprenta negativă pe care industria tutunului o are asupra mediului înconjurător, in mediul on-line, pe website-ul DSP Arges, pe contul si pagina de Facebook “Promovarea Sanatatii Arges”. În ceea ce privește consumul de tutun, în România 30,7% (5,63 de milioane) dintre persoanele cu vârsta de minimum 15 ani (40,4% bărbați și 21,7% femei) comsumă curent o formă de tutun (fumat, tutun fără fum și produse cu tutun încălzit).
România s-a clasat pe locul trei în ceea ce priveşte producţia de ţigări din UE, în anul 2017 . Campania din acest an este un apel pentru conștientizarea pericolului pe care tutunl îl reprezintă pentru om și mediu înconjurător. Sloganul campaniei pentru Ziua Națională fără Tutun 2022 este: ”Renunțati la fumat pentru sănătatea voastră și a planetei !”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.