Colegiul I.C. Brătianu parteneriat cu licee din 6 țări

0
0

Colegiul Național I.C. Brătianu a desfășurat un parteneriat de schimb interșcolar în cadrul Programului ERASMUS+ Reveal Other Available Directions (ROAD)
Școli partenere : I.C. Alighieri Formia -Ventotene – Formia – Italia; Fatih Ortaokulu – Batman – Turcia; Music School of Tripolis – Tripolis – Grecia; Prywatna Szkola Podstawowa ICO – Tomaszow Lubelski – Polonia; Agrupamento de Escols DR. Jorge Augusto Correia-Tavira- Portugalia și Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” – Pitești – România
Obiective: pe termen lung, obiectivele vizează întărirea rolului mediator al școlii în reducerea fenomenului de părăsire timpurie a școlii, căile de realizare a acestui obiectiv luând în calcul, între altele, dezvoltarea emoțională și profesională a elevilor, diferențele culturale, strategiile didactice folosite, resursele și tehnologiile curriculare.
Dezvoltarea unor metodologii coerente și a unei curricule inovative privind educația emoțională a elevilor prin cooperarea celor 6 școli din 6 țări diferite va aduce un plus de lumină în această problemă cu care se confruntă toate țările. ROAD (2019-2022) a implicat din Colegiul Național I.C Brătianu peste 50 de elevi, 14 dintre ei participând în cele 3 mobilități care au avut loc în Polonia, Portugalia și Grecia în care au fost prezenți și elevi; peste 50 de cadre didactice, dintre care 6 prezente și în mobilități, peste 25 de părinți dintre care 11 au cazat elevii din țările partenere în proiect, în cadrul mobilității desfășurată în România la colegiul I.C Brătianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.