Parteneriate cu Google și Qualcomm

0

Qualcomm și Renault Group intenționează să își extindă cooperarea strategică în cadrul noii companii Renault dedicate vehiculelor electrice și dezvoltării de software, Ampere. 
Prin acest lucru se dorește a dezvolta împreună o arhitectură de platformă centralizată pentru vehicule electrice definite de software cu ajutorul soluției Snapdragon Digital Chassis. Astfel, Renault Group și Qualcomm Technologies, Inc. intenționează să încheie un parteneriat strategic pe termen lung. Qualcomm, sau unul dintre asociații săi, intenționează să investească în Ampere, companie dedicată vehiculelor electrice și dezvoltării de software a Renault Group. Co-dezvoltarea unor platforme computerizate de înaltă performanță bazate pe soluția Snapdragon® Digital Chassis pentru următoarele generații de vehicule definite de software ale Renault Group. Platformele performante, cunoscute drept “Software Defined Vehicle Platforms”, vor fi disponibile din 2026 și vor fi accesibile partenerilor producători de automobile ai Qualcomm Technologies. În acest sena a fost încheiat un acord comercial referitor la produsele bazate pe Snapdragon Digital Chassis ce vor fi utilizate în dezvoltarea platformelor tip Software Defined Vehicle pentru Renault Group.
Totodată, Renault Group și Google accelerează pentru dezvoltarea automobilului de mâine și pentru transformarea digitală a Grupului. Astfel, Renault Group și Google își extind parteneriatul și semnează noi acorduri. « Software Defined Vehicle » va reuni tot ce este mai bun în lumea automobilului și în cea digitală, pentru a propune noi servicii la cerere și pentru a permite upgrade-uri permanente ale vehiculelor, bazându-se pe colaborarea existentă privind sistemul de exploatare Android Automotive și tehnologiile cloud ale Google. Google devine furnizorul cloud privilegiat al grupului iar colaborarea inițiată în 2018 va fi extinsă în cadrul transformării digitale « Move to Cloud » a Renault Group.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.