Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 30 min
• Timp de gătire: 60 min
• Gata in: 90 min
Ingrediente:
• 1 ceapă
• jumătate de ardei gras
• 2 morcovi mici
• 200 gr. roșii pasate
• 400 gr. carne vită cuburi
• 200 ml ulei de măsline
• 250 gr ciuperci
• 1 pahar de vin roșu
• 2 pahare de supă de vită sau apă
• 140 gr. făină
• rozmarin
Mod de preparare:
1. Cuburile de carne de vită se trec prin făină. Acestea se rumenesc în ulei de măsline bine încins. Se pun deoparte pe o farfurie.
2. Se taie cubulețe ceapa, morcovii și ardeiul gras. Se sotează timp de cinci minute în aceeași tigaie în care am rumenit carnea.
3. Peste legumele sotate se adaugă roșiile pasate și se mai lasă să se gătească 5 minute. Se va amesteca în mod continuu pentru a evita arderea legumelor.
4. Într-o tigaie separată se sotează ciupercile timp de 2 minute pentru a elibera apa.
5. Cuburile de vită se transferă în tigaia cu legume și se amestecă. Se adaugă paharul de vin roșu. Se lasă un minut pentru ca alcoolul să se poată evapora.
6. Se adaugă și ciupercile, cele două pahare de supă sau apă și rozmarinul. Se condimentează cu sare și piper după gust și se pune capacul. Se lasă la gătit la foc mediu timp de 40 de minute, amestecând ocazional. Tocănița de vită cu ciuperci se servește caldă.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525