Criminalul de la Bascov a avut discernământ

0

Expertiza psihiatrică efectuată la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” arată că Viorel Letcan, criminalul de la Bascov care şi-a ucis familia, a avut discernământ. În acest fel ancheta poate continua, de asemenea pot fi luate și pe viitor măsuri preventive împotriva inculpatului. Laurenţiu Palaghiea, prin procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş ne-a declarat că boala psihică de care suferă bărbatul nu a afectat discernământul şi capacitatea de a se stăpâni a ucigaşului.  
Viorel Letcan, un bărbat în vârstă de 52 de ani, bolnav de schizofrenie paranoidă a comis cinci crime în luna august a acestui an. Bărbatul şi-a omorât în cursul nopţii mama, tatăl şi fratele, care locuiau cu el în aceeaşi casă. Dimineaţă, după ce cumnatul lui a plecat la serviciu, a traversat curtea şi s-a dus în casa surorii lui aflată în aceeaşi gospodărie. Şi-a ucis şi sora şi nepoţica de numai 5 ani. Criminaliştii au stabilit că moartea a fost extrem de violentă, victimele fiind lovite cu pietre şi cu un ciocan. Având în vedere cruzimea de care a dat dovadă autorul dar şi boala de care suferea, anchetatorii au cerut să fie supus unei expertize psihiatrice. „ A venit rezultatul expertizei medico-legale. Este ataşată la dosar şi a fost comunicată și inculpatului. Din expertiză rezultă că autorul avea discernământ la momentul comiterii faptei. Afecțiunea de care suferă nu a interferat cu capacitatea lui de a discerne și de a-şi stăpâni acţiunile. În urma expertizei, noi doar am concluzionat că nu există un impediment în continuarea cercetărilor. Dacă nu avea discernământ nu mai puteam continua cercetările şi nici luarea unor măsuri preventive. Prin această expertiză a fost finalizat un mijloc de probă important”, a declarat pentru Curierul zilei, Laurenţiu Palaghiea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Cercetările continuă

Într-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a transmis că Viorel Letcan se află sub măsura preventivă a arestului începând cu data de 10 august 2022, ultima prelungire a arestului preventiv dispusă de instanţa de judecată prin judecătorul de drepturi şi libertăţi fiind valabilă până la data de 7 decembrie 2022 inclusiv. Rezultatul expertizei medico-legale i-a fost adus la cunoştinţă inculpatului în prezenţa avocatului. Cercetările vor continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.