Testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin

0
0

După ce Unitatea Mobilă de Screening a poposit în comunele Davidești și Oarja a venit rândul ca echipa medicală să ajungă în comuna Bradu. Vor fi făcute testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin. Caravana va fi la Bradu, pe data de 14 decembrie, începând de la ora 10.00.  
„Comuna Bradu este următoarea locație în care va ajunge Unitatea Mobilă de Screening, pe 14 decembrie. Testarea este gratuită și va începe la ora 10, la Căminul Cultural din localitate. Pot beneficia de testarea HPV, femei cu vârste cuprinse între 30 și 64 de ani, iar de testarea Babeș-Papanicolau, tinerele de la 24 până la 29 de ani. Vă reamintesc că pot fi testate femei care au domiciliul în oricare localitate a județului Argeș, nu doar cele din Bradu. Toate informațiile de care aveți nevoie, le puteți obține la numărul de telefon 0765.755.466”, este anunţul făcut ieri, de prefectul Radu Perianu.

Pachetul ar costa 350 de lei la un laborator medical

Dacă ar efectua testările amintite într-un laborator medical, pacientele ar trebui să plătească în jur de 350 de lei pe pachet sau ceva mai mult, acă sunt efectuate separat. Testul Testul Papanicolau poate salva viața deoarece poate identifica cele mai timpurii semne ale cancerului de col uterin. Dacă este diagnosticat devreme, șansa de a trata cancerul de col uterin este foarte mare. De asemenea, testul Papanicolau poate identifica infecții sau celule cervicale anormale, ce se pot transforma în celule canceroase atunci când nu sunt tratate. Tratamentul poate preveni dezvoltarea cancerului de col uterin.
Atunci când este făcut în mod regulat, testul Babeș-Papanicolau este cea mai bună metodă pentru a preveni cancerul de col uterin. Testul a condus la o scădere importantă a numărului de cazuri de cancer de col și decese ca urmare a acestei afecțiuni. Dacă rezultatele sunt anormale, în funcție de natura anomaliei, testul poate fi repetat în următoarele șase până la douăsprezece luni. Dacă anomalia necesită o examinare mai atentă, pacientul poate fi îndrumat pentru o inspecție detaliată a colului uterin prin colposcopie. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.