Sute de kilograme de articole pirotehnice confiscate de polițiștii argeșeni

0

Poliţiştii argeșeni din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat astăzi o percheziție domiciliară, în orașul Mioveni, la locuința unui bărbat, bănuit de deținerea și comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice. M.D.

În urma percheziției, au fost descoperite și indisponibilizate aproximativ 350 de kilograme de materiale pirotehnice, din categoria F2, F3 și P1, în valoare de circa 14.000 de lei, dar și 18.000 de țigarete netimbrate. Un bărbat, de 21 de ani, a fost condus la sediul poliției, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Mioveni, luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Serviciului Criminalistic.

Poliţiştii atrag atenția cu privire la utilizarea responsabilă a tuturor articolelor pirotehnice, pentru a evita rănirea oricărei persoane și provocarea unor distrugeri (ce reprezintă aspecte ce pot atrage răspunderea penală a autorului), dar pot produce și disconfort prin zgomotele puternice, aspecte ce pot fi sancționate contravențional.
Totodată, polițiștii vor verifica, în continuare, respectarea condițiilor de comercializare de către agenții economici, precum și a condițiilor de deținere de către persoane fizice.