Frizeria era paravan pentru traficul de droguri

0

Trafic de substanţe cu efect psihoactiv mascat de o frizerie situată în centrul Piteștului, este concluzia la care au ajuns procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Pitești după ce au finalizat cercetările în dosarul ce-l viza pe patron. Judecata celor șapte inculpați va începe pe 6 februarie după ce dosarul a trecut de camera preliminară unde s-a constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. În prezent doi dintre inculpați se află sub control judiciar, iar ceilalți 5 în arest la domiciliu, între ei şi patronul frizeriei.
Din rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT reiese că Emil S. patronul frizeriei „le arăta clienților sau lăsa la vedere în frizerie pliculețe cu substanță psihoactivă, aceștia fiind apoi tentați să consume, iar la următoarea programare, aveau totodată și pliculețul pregătit”. Procurorii DIICOT Pitești au stabilit că patronul frizeriei ”disimulează drogurile în recipientele destinate produselor pentru îngrijirea părului, pe care, ulterior, le comercializează atât pe raza municipiului Pitești, cât și București. În fapt, conform propriilor susțineri, acesta nu prea mai lucrează ca frizer, pentru că face bani foarte mulți din vânzarea de substanțe psihoactive, folosind frizeria ca loc de unde își aprovizionează clienții. De altfel, din multele apeluri zilnice pe care le primește, doar extrem de puține se referă la activitatea oficială, aceea de frizer”, reiese din rechizitoriu, potrivit adevărul.ro.

Mai mulţi bani din droguri decât din frizerie

Martorii audiați de procurorii DIICOT au explicat cu primeau drogurile printr-un curier care le ridica direct din frizerie. Pentru o doză, unul a plătit 150 de lei, iar altul a achitat 350 de lei pentru două grame. Anchetatorii au mai stabilit că frizeria era doar un paravan al afacerilor ilegale, banii provenind din vânzarea produselor cu efect psihoactiv. Emil S. are un venit declarat de numai 12.900 de lei în cinci ani. Cu toate acestea îşi construieşte o vilă în Piteşti. „Întrucât disproporţia dintre veniturile licite ale inculpatului şi bunurile deţinute de acesta este una vădit disproporţionată raportat şi la activitatea infracţională, s-a dispus instituirea unui sechestru asupra terenului intravilan curţi- construcţii în suprafaţă de 350 mp la adresa din Piteşti, precum şi asupra construcţiei edificate pe acesta, în vederea confiscării extinse”, spun procurorii DIICOT.
Gruparea vindea substanţe psihoactive noi, inculpaţii fiind judecaţi pentru încălcarea legii privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (substanţe etnobotanice). Procesul a trecut de camera preliminară unde judecătorii au constaat că urmărire penală şi actele din dosar au fost administrate legal. Primul termen de judecată , pe fond, este programat pe 6 februarie.  M.Sandu