Minor agresor dus cu mandat la proces

1
  • Pentru că refuză să se prezinte de bunăvoie

Un minor, acum în vârstă de 15 ani, ignoră instanţa de judecată şi nu se prezintă la proces. Anul trecut, băiatul a lovit cu pumnul un adolescent de vârsta lui şi l-a lăsat inconştient pe caldarâm. Înainte de gestul extrem de agresiv şi-a pus prietenii să filmeze iar înregistrarea a devenit virală. Trimis în judecată sub acuzaţia de loviri şi alte violenţe minorul va fi dus în faţa judecătorilor cu mandat.
Incidentul s-a întâmplat într-un parc din cartierul Craiovei, în februarie 2022. Minorul, pe atunci în vârstă de 14 ani, cunoscut cu un comportament extrem de agresiv, era supărat pe un băiat de aceeaşi vârstă. Cei doi făceau parte dintr-un grup mai mare, iar victima a făcut greşeala să ceară contul de Facebook al unei fete aflată cu ei. Asta l-a enervat la culme de adolescent. Scena dură a fost filmată de unul dintre băieţii din grup, la solicitarea agresorului. Pe înregistrarea devenită virală se vede cum victima îi spune agresorului că trebuie să ajungă acasă să înveţe, însă agresorul îl blochează şi îl loveşte cu violenţă în faţă. Băiatul cade secerat la pământ şi rămâne inconştient. Indiferent faţă de soarta victimei, agresorul îi spune prietenului care filmase scena: ”Hai să mergem”.

Tatăl a fost amendat de judecători cu 500 de lei

Minorul D.S a fost trimis în judecată pentru loviri şi ale violenţe, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Piteşti. La primul termen de judecată tatăl lui a cerut o amânare pentru a angaja un avocat. I s-a aprobat cererea „cu precizarea că se acordă un singur termen atât pentru angajarea apărătorului, cât si pentru ca acesta să pregătească apărarea”. La cel de-al doilea termen, din decembrie anul trecut, a lipsit şi minorul şi tatăl lui. Magistraţii nu au tolerat acest comportament şi au dispus ca minorul să fie dus cu mandat la proces iar tatăl lui să fie amendat. „Se citează acesta cu mandat de aducere, având în vedere că deşi avea cunoştinţă de termen şi a fost legal citat, nu s-a prezentat la instanţă. In baza art.283 alin.4 lit.n C.p.p. aplică părtii responsabile civilmente S.S. amenda judiciară în cuantum de 500 lei, pentru abuz de drept, constând în exercitarea cu rea credinţă a drepturilor procesuale, având în vedere că la termenul anterior a solicitat amânarea cauzei în vederea angajării unui apărator ales, iar la acest termen nu s-a prezentat nici personal, nici cu avocat”, scrie din minuta şedinţei de judecată. Următorul termen va avea loc pe data de 19 ianuarie. M.Sandu

1 COMENTARIU

  1. Are locul rezervat la Mioveni.Daca de la varsta asta are un asemnea comportament deviant,e clar ca intr-un final va ajunge sa aiba garsoniera rezervata 3-5 ani pe acolo.E doar o problema de timp ca rezultatul e inevitabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.