A sunat la 112, că împuşcă lumea pe stradă!

0

Gest incredibil al unui bărbat din Câmpulung! Acesta a sunat la 112 şi i-a pus în alertă pe oamenii legii după ce a anunţat că are un pistol şi că o să înceapă să împuşte oamenii pe stradă. Fără să dea detalii spre locul unde se află sau despre identitatea lui, a închis! În scurt timp bărbatul a fost descoperit. Totul fusese o farsă!
Apelul a fost dat la 112, ieri după-amiază. Omul spunea că este pe stradă, că are un pistol și că în scurt timp o să înceapă să-l folosească și va trage asupra tuturor trecătorilor. Înainte ca polițiștii din dispecerat să afle amănunte despre cel care suna sau despre locul unde se afla, omul a închis. Din fericire, a fost recunoscut după voce de dispecer. Nu era pentru prima dată când individul alerta poliția din diverse motive, cele mai multe dintre solicitări fiind nejustificate. Mai mult, se știa că bărbatul, în vârstă de 43 de ani, suferă de afecțiuni psihice grave, fiind pensionat medical din acest motiv. Având în vedere situația, au fost trimise mai multe echipaje de poliție în căutarea lui. A fost găsit pe strada Emil Gârleanu, din Câmpulung, în apropiere de locuința sa. A fost percheziționat corporal și s-a stabilit că nu are nicio armă asupra lui. Pentru alertare falsă, a fost amendat cu suma de 2.000 lei.

Amenda se poate dubla

„Cadrul legal, privind apelarea abuzivă sau alertarea falsă prin S.N.U.A.U. 112, a devenit mai strict. Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 2.000 de lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore în folosul comunității. Totodată, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore în folosul comunității. Pentru săvârșirea din nou a contravenției, în interval de un an, de la sancțiune, se aplică amenzi duble. Apelarea abuzivă reprezintă apelarea repetată, cu rea intenție, a numărului 112, fără ca apelantul să justifice o stare care necesită acțiunea agențiilor specializate de intervenție, sau apelarea numărului 112 pentru a aduce injurii operatorilor”.
„Alertarea falsă reprezintă utilizarea intenționată a numărului 112 pentru determinarea alarmării sau intervenției agențiilor specializate de intervenție (structurile autorităților administrației publice, care au rolul de intervenție imediată pentru soluționarea urgențelor în domeniile ambulanței, serviciilor mobile de urgență, reanimare și descarcerare – S.M.U.R.D., poliției, jandarmeriei, serviciilor publice profesioniste și voluntare pentru situații de urgență, inclusiv S.M.U.R.D., contra terorismului, precum și alte structuri) în mod nejustificat” a precizat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş. M.Sandu