Arestat pentru o drujbă!

0

Trecutul l-a ajuns din urmă pe un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din comuna Călinești. Acesta a furat drujbă din magazia unui consătean și a fost arestat preventiv. Judecătorii au luat măsura când au aflat că inculpatul este recidivist, după ce a a fost condamnat pentru tâlhărie, pentru loviri și alte violențe și distrugere. Pe lângă toate acestea, mai este judecat într-un dosar pentru comiterea de infracțiuni la regimul silvic și așteaptă o nouă condamnare. Toate infracțiunile au avut loc în ultimii cinci ani.
Potrivit cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești, furtul a avut loc în noaptea de 8 spre 9 ianuarie . Robert Marian R., de 27 de ani, din Călineşti, a intrat în gospodăria unui consătean, a scotocit prin magazie şi a plecat de acolo cu o drujbă în valoare de 1.000 de lei. A doua zi, proprietarul a sesizat că-i lipseşte motofierăstrăul şi a sesizat Poliţia. Oamenii legii au întocmit dosar penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat. L-au identificat în aceeaşi zi pe autor, în persoana lui Robert Marian R. cunocut cu antecedente. În timpul cercetărilor, oamenii legii au recuperat drujba şi au înapoiat-o proprietarului. Pe Robert Marian R. l-au reţinut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Ieri a fost prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Procurorul a înaintat Judecătoriei Topoloveni propunerea arestării preventive. Magistraţii au ţinut cont de trecutul tânărului şi au admis cererea, astfel că Robert Marian R. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
Din arestul IPJ Argeş, inculpatul a contestat decizia, care nu este definitivă. Tânărul este recidivist după ce în 2018 Judecătoria Topoloveni l-a fost condamnat, definitiv, cu suspendare, la un an şi 4 luni închisoare pentru tâlhărie. În noiembrie 2022, a fost condamnat în primă instanţă, la 3 ani şi 4 luni închisoare cu executare, pentru loviri şi alte violenţe şi distrugere, iar la pedeapsă a fost adăugată şi cea de 1 an şi 4 luni, din 2018, fiind revocată suspendarea. Are de executat, în total, 4 ani şi 8 luni, numai că sentinţa a fost atacată cu apel şi procesul nu s-a terminat la Curtea de Apel Piteşti. Tânărul mai are un proces pe rol, tot la Judecătoria Topoloveni pentru infracţiuni la regimul silvic. După ce toate sentinţele vor fi definitive, va avea de stat la închisoare mulți ani.M.Sandu