Traficantul şi-a negociat pedeapsa cu procurorii

0

Un traficant de droguri, prins în toamna anului trecut cu aproximativ 500 grame de cannabis a făcut un acord de recunoaştere cu procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată-Serviciul Teritorial Piteşti şi a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare. Asta în ciuda faptului că era cercetat pentru trafic de droguri în formă continuată. Inculpatul şi-a negociat pedeapsa după ce a povestit cu lux de amănunte de unde a procurat drogurile şi unde la plasa. 
Pe 16 noiembrie 2022, ofiţerii Brigăzii de Combaterea Infracţiunilor de Crimă Organizată Piteşti l-au prins pe Doru D.-, de 52 de ani din judeţul Dâmboviţa, în timp ce vindea droguri unei minore. În timpul percheziţiilor ce au fost organizate ulterior la domiciliul bărbatului a fost găsit o cantitate mare de cannabis. ”A fost surprins în flagrant, în județul Dâmbovița, un inculpat după ce a comercializat unei minore cantitatea de aproximativ 15 de grame de canabis. În urma punerii în aplicare a mandatului de percheziție domiciliară la locuința acestuia, a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 500 de grame de canabis, precum și o armă supusă regimului autorizării împreună cu proiectile aferente, suma de 1.500 de lei și alte obiecte cu valoare probatorie. Față de acesta procurorii au dispus luarea măsurii reținerii, ulterior fiind dispusă arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile”, a transmis DIICOT într-un comunicat de presă la acea dată.

Are 4 ani termen de suraveghere

Traficantul a stat închis până în luna decembrie când a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere. La două zile după ce dosarul a ajuns la instanţă, i-a fost înlocuită măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Procesul a avut un singur termen de judecată, în care s-a dispus redactarea sentinţei. Ieri, Tribunalul Argeş a dat hotărârea.
„…admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată-Serviciul Teritorial Piteşti şi inculpatul D.Ş.D ……. . În temeiul dispoziţiilor prevăzute de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000 cu aplic. art.35 alin.2 Cod penal şi art.480 alin.4 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul D.Ş.D….. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată prevăzută. (…) În temeiul art. 91 alin. 1 C.p. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 92 alin. 1 C.p. stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani. În temeiul art. 93 alin. 1 C.p., pe durata termenului de supraveghere, obligă pe inculpatul D.?.D să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b C.p., obligă pe inculpat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 C.p., dispune ca pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, conform programului stabilit de Serviciul de Probaţiune Argeş în cadrul Primăriei municipiului Piteşti sau în cadrul Casei Judeţene de Pensii Argeş, instituţie ce va fi desemnată de Serviciul de Probaţiune Argeş, după evaluarea persoanei supravegheate”, se arată în sentinţă. Judecătorii au dispus conficarea drogruilor rezultate în urma analizelor de laborator, peste 200 de grame de cannabis prelevate din probe după efectuarea analizelor de laborator. În plus a fost decisă prelevarea de probe biologice de la inculpat. M.Sandu