Trei ani închisoare, după ce a ucis doi oameni!

0

Curtea de Apel Pitești a întors ieri o sentință împotriva unei tinere, în vârstă de 21 de ani, care în vara anului 2020 a provocat un accident rutier în urma căruia au murit doi oameni. Șoferița nu avea permis! În primă instanță tânăra fusese condamnată la închisoare cu suspendare. Rudele victimelor au declarat apel și prin decizia de ieri s-a dispus ca tânăra să execute pedeapsa în penitenciar.
Tragedia a avut loc în comuna Răteşti, pe 15 august 2020. Aflată la volanul unui Volkswagen Golf, Gina Alexandra F., de 19 ani din Rătești, a lovit un Logan care circula regulamentar şi l-a proiectat în şanţ.

„Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni, au stabilit în urma primelor verificări, faptul că tânăra de 19 ani, din Rătești, nu ar fi acordat prioritate unui autoturism condus de un bărbat de 62 de ani. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto de 62 de ani, iar ulterior, la spital a rezultat și decesul pasagerei dreapta față, o femeie de 58 de ani, din orașul Găești”, anunțau reprezentanții IPJ Argeș la data accidentului. Tânăra era în maşină cu copilul ei, în vârstă de doi ani când a provocat tragedia.

Oamenii legii au stabilit că nu posedă permis, iar cu toate acesta maşina i-a fost încredinţată spre a o conduce de către concubinul ei. Cei doi au fost trimişi în judecată în iunie 2021, iar dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Topoloveni. În timpul procesului, fiul și fiica soţilor morţi în accident s-au constituit părţi civile şi au cerut daune de câte 250.000 euro pentru fiecare părinte, iar cei trei nepoţi ai defuncţilor câte 100.000 de euro, pentru fiecare bunic.

În iunie 2022, Judecătoria Topoloveni a dat sentinţa. Magistraţii au dispus ca Florin Cătălin N., bărbatul care i-a încredințat maşina tinerei, să fie condamnat la un an cu suspendare. Şoferiţa a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare.

Despăgubiri minime

Rudele celor doi morţi au atacat sentinţa cu apel. Procesul a ajuns la Curtea de Apel Piteşti acolo unde ieri, a fost dată decizia finală. „Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând: Înlătură dispoziţiile art. 91 C.p. privind suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei principale rezultante de 3 ani închisoare pe termen de supraveghere de 3 ani, cu toate consecinţele şi dispune executarea pedepsei de 3 ani închisoare de către inculpata F. Gina Alexandra, prin privare de libertate, în condiţiile prev. de art. 60 c.pen. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei, care nu contravin prezentei decizii” a decis judecătorul.

Hotărârea este definitivă. Deşi părţile civile au cerut în total 1.600.000 de euro despăgubiri, pentru ambii decedaţi, Judecătoria Topoloveni le-a acordat nici un sfert din câte au cerut. S-a stabuilit ca rudele să priemască în total 270.000 euro, adică fiecare nepot câte 30.000 de euro şi părinţii lor câte 90.000 de euro. Este foarte puţin faţă de cât s-a solicitat, având în vedere împrejurările în care a avut loc accidentul şi gravitatea acestuia. Prin decizia de ieri au fost menţinute daunele acordate de instanţa de fond.

În ceea ce priveşte pedeapsa, legea prevede o pedeapsă maximă de 5 ani pentru ucidere din culpă, şi maximum cinci ani pentru conducere fără permis. Prevederile legale mai spun că atunci când sunt comise mai multe infracţiuni, la pedeapsă se adaugă şi un spor. În concluzie, tânăra a scăpat cu pedeapsă mică raportat la faptul că avea două infracţiuni şi a ucis doi oameni, ceea ce iar fi putut aduce pedeapsa maximă. Hotărârea este definitivă şi ieri, la închiderea ediţiei noastre, urma să fie pusă în executare.  M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.