Prostituţie sub amenințarea unui temut interlop!

1

Zeci de fete au fost obligate să se prostitueze în țară și în străinătate de o grupare de interlopi al cărei lider este dat în urmărire internațională. Dosarul cu cei 18 inculpați a fost instrumentat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești și a fost trimis în judecată. Sunt 20 de părți vătămate și o parte civilă. Ororile la care au fost supuse fetele, racolate prin metoda Loverboy, au fost descoperire de procurori.
În 2020, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Pitești și ofițerii Brigăzii de Combaterea Crimialități Organizate Pitești au descins la locuințele membrilor unei grupări infracționale organizate care au obligat să se se prostitueze zeci de fete. Una dintre victime a făcut plângere împotriva liderului grupării, Ionuț Rocky Căldăraru, de 31 de ani, din județul Dâmbovița, acuzându-l că a obligat-o să se prostitueze la Pitești, în Spania, Anglia și Germania.

De aici s-a stabilit că inculpatul cu frații lui și alți prieteni au format rețeaua de prostituție folosind tinere de care în primă fază pretindeau că s-au îndrăgostit. Ulterior se dezlănțuia iadul: ”Inculpatul Ionuț Rocky Căldăraru a indus-o în eroare pe tânără, prin evocarea unei relaţii sentimentale de perspectivă, pentru a o determina pe aceasta să se prostitueze în folosul său, iar pe parcursul desfăşurării relaţiei a uzitat de mai multe mijloace de constrângere (exercitate inclusiv prin intermediul altor persoane) pentru a o menţine în stare de dependenţă psihică”.

A răpit o fată și a cerut răscumpărare

Anchetatorii au stabilit că liderul grupării, Ionuț Rocky Căldăraru a închiriat mai multe locuințe în orașul Luton, din Anglia, acolo unde tinerele locuiau și își duceau clienții. De asemenea a subînchiriat apartamente altor proxeneți care le cazau pe prostituate acolo și pe percepeau 50% din banii pe care îi obțineau din vânzarea trupului.

Fetele erau supuse unor violențe incredibile. Pe una dintre victime a tăiat-o la mână apoi a obligat-o să își sugă sângele. Este doar un exemplu al cruzimii față de tinerele exploatate. Polițiștii britanici au găsit în telefonul dâmbovițeanului o înregistrare în care apare o tânără legată de un scaun cu mâinile la spate și cu gura acoperită de bandă adezivă. Pe filmare se aude cu individul cerea răscumpărarea pentru ea spunând că dacă nu va primi banii o să oprească fata.

Patru pistoale și 73 de cartușe, găsite la percheziții

Ionuț Rocky Căldăraru și-a procurat documente de identitate false, pentru a trimite sume de bani în țară și pentru a călători în condiții de siguranță pe teritoriul Uniunii Europene și al Marii Britanii, iar pentru a-și asigura protecția, și-a achiziționat arme de foc și muniția aferentă. La perchezițiile făcute de oamenii legii la locuința lui au fost găsite patru pistoale și 73 cartușe.

”Armele găsite la percheziția domiciliară dovedesc înclinația pentru violență a inculpatului așa cum a fost percepută și de către martorii audiați în cauză. Astfel, inculpatul s-a comportat ca un veritabil lider al lumii interlope, fiind pregătit oricând să-și tranșeze conflictele avute cu rivalii prin folosirea unor arme de foc”, precizează în rechizitoriu procurorii DIICOT Pitești.

A comandat violarea unui bărbat

Din documentele procurorilor DIICOT reiese că, în timp ce se afla în Marea Britanie, interlopul a dat ordin unui alt inculpat să răpească un bărbat care căzuse în dizgrație, și el membru al grupării, și să-l violeze. În rechizitoriu este descris un alt episod din care reiese violența liderului. Pe 30 decembrie 2019, a bătut o tânără care lucra pentru el, în timp ce se aflau pe holul blocului și erau mai mulți martori prezenți, după care a scos-o forțat din imobil și a transportat-o cu un autoturism la domiciliul său din Târgoviște, unde a obligat-o să se dezbrace de haine și alungat-o goală din locuință. Fata a fost văzută pe stradă, la Târgoviște, de un martor care a sunat la 112.

Urmărit internațional

Cei 18 inculpați au fost trimiși în judecată, sub acuzația de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane în formă continuată. În dosar, un bărbat s-a constituit parte civilă și 20 de tinere s-au constituit părți vătămate. Patru dintre inculpați, între ei și Ionuț Rocky Căldăraru au mandate de arestare în lipsă din luna mai a anului 2022 și sunt dați în urmărire internațională.

De altfel, Ionuț Rocky Căldăraru figurează și pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române la persoane urmărite. Dosarul urmează să fie judecat în camera preliminară primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 7 martie. M.Sandu

1 COMENTARIU

  1. Ce ne facem cand o parte din acesti pesi functioneaza cu stirea militenilor sau chiar unii militeni au fete la produs. Toate aceste aspecte sunt cunoscute in randul militenilor, dar nu se toarna unii pe altii.Pestii (nu zodia) si Camatarii (nu fotbalisti) au ajuns sa conduca si sa santajeze militia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.