Zeci de staţii din Piteşti, modernizate!

0
1

În Piteşti vor fi modernizate 99 de staţii de aşteptare pentru călători. Ieri au fost predate amplasamentele. De asemenea vor fi amenajate şi staţii noi, fiind vorba de două proiecte care vizează „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat în municipiul Pitești”. Staţiile vor avea bănci noi, vor fi adaptate pentru perdoane cu dizabilităţi, se vor monta panouri digitale. Proiectul prevede şi amenjarea unor grupuri sanitare în stațiile cap de linie – Războieni, Găvana, Doja și Trivale.
Vor fi modernizate 99 de staţii, pe o lungime de aproximativ 47.10 km, din care 11 stații sunt situate în zona de protecție a monumentelor istorice. Lucrările vor fi executate de asociația S.C. C.S.V Infratech S.R.L. (Lider) – S.C. Europan Prod S.A. (Asociat) cu terți susținători: S.C. Euromateria S.R.L., S.C. Globexterra S.R.L. și subcontractanții S.C. Mondo Com S.R.L., S.C. Sigma Mobility Engineering S.R.L., S.C. Smart Services C.N.S. S.R.L., valoarea contractului fiind de 20.216.633,92 de lei inclusiv T.V.A., cu o durată de 15 luni.

Toate vor avea monitorizare video!

Reprezentanţii Primăriei Piteşti au anunţat ce lucrări vor fi realizate. „Dotarea cu două panouri laterale pentru informarea călătorilor (afișarea timpilor de sosire în stații și a hărții traseelor de transport); dotarea, în funcție de amplasament, cu un panou interactiv digital, pentru 25 de stații, pentru afișarea informațiilor legate de serviciile de transport în comun, prețuri titluri de călătorie, hartă interactivă etc. (respectivele stații vor fi dotate cu internet WiFi); dotarea cu un punct de acces multi USB pentru încărcarea bateriei dispozitivelor mobile, încorporat într-un panou informativ (afișare oră, vreme); stațiile vor fi echipate cu locuri pentru stat jos, din profile metalice galvanizate și dimensionate corespunzător; stațiile vor fi adaptate pentru persoanele cu dizabilități, dotate cu benzi tactile conform specificațiilor normelor în vigoare; amenajarea a 20 (16+4) puncte de vânzare bilete în stații – activitățile comerciale din stații vor fi doar pentru vânzarea titlurilor de călătorie și a abonamentelor; punctele de vânzare vor fi racordate la electricitate și internet; amenajarea unui grup sanitar în stațiile cap de linie – Războieni, Găvana, Doja și Trivale; stațiile vor fi racordate la rețeaua de electricitate; stațiile amenajate cu punct de vânzare bilete și grup sanitar vor fi conectate la internet; dotarea stațiilor cu camere video de supraveghere; dotarea cu un element semnal, panou de afișare a denumirii stației; coșuri de gunoi.”

Vor fi amenajate noi staţii

Al doilea obiectiv urmărește optimizarea traseelor de transport public local de călători, care în prezent sunt în număr de 19 și însumează 276,90 km, prin introducerea a trei linii noi (șase stații noi), aflate pe raza teritorial – administrativă a municipiului Pitești. Acestea vor fi împărțite în trei categorii, în funcție de amplasare și dimensionare: două stații fără panouri laterale, amplasate în zonele unde lățimea trotuarului nu este suficientă, o stație cu panouri laterale (modul standard) și trei stații semnalizate cu totem, în zonele unde spațiul nu permite amplasarea unei stații de așteptare. Stațiile propuse spre înființare vor fi amplasate pe traseul ce face conexiunea între Bd. I.C. Brătianu și strada Depozitelor, anunţă reprezentanţii Primăriei Piteşti.
Executantul lucrărilor este asociația S.C. C.S.V Infratech S.R.L. (Lider) – S.C. Europan Prod S.A. (Asociat) cu terți susținători: S.C. Euromateria S.R.L., S.C. Globexterra S.R.L. și subcontractanții S.C. Mondo Com S.R.L., S.C. Sigma Mobility Engineering S.R.L., S.C. Smart Services C.N.S. S.R.L., valoarea contractului fiind de 771.486,29 lei inclusiv TVA, cu o durată de 15 luni. n
M.S.

Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.