S-a redus TVA-ul la panouri fotovoltaice

0

Argeșenii vor beneficia de prețuri mai mici la cumpărarea și instalarea panourilor fotovoltaice. Astfel, pintr-o lege nouă, votată zilele trecute, se reglementează introducerea cotei reduse de 5% TVA pentru instalațiile amintite. 
Prin noua lege, au fost introduse noi categorii de bunuri și prestări de servicii care vor beneficia de cota redusă de TVA de 5%. În primul rând este vorba despre livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficienţă, destinate locuinţelor, inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluţiilor complete, după caz.

De asemenea este vorba și despre livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficienţă, inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluţiilor complete, după caz, destinate clădirilor administraţiei publice centrale sau locale, clădirilor entităţilor aflate în coordonarea / subordonarea acestora, cu excepţia societăţilor comerciale.  Legea a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat deja în vigoare. S.M.