Se ridică Mioveniul!

0
  • Superliga, Etapa 23: UTA – CS Mioveni 1-2 (0-2)

Nicolae Dică a obținut o nouă victorie cu CS Mioveni, sâmbătă, în deplasare la Arad, cu UTA. Galben-verzii au învins cu 2-1, după ce la pauză au avut 2-0 pe tabelă. Foto: www.uta-arad.ro
Argeșenii au fost din nou bine așezați în teren și au profitat din plin de jocul slab ar arădenilor. Elevii lui Dică au început curajos partida și au trecut ușor peste nota de dominare a gazdelor și presiunea pusă de adversar. Astfel, după două ocazii ale UTA-ei, rezolvate de Sno și Greab, Benchaib a ieșit pentru prima dată la rampă în preajma careului arădean. A preluat o minge, a driblat și dintre patru adversari a găsit culoarul perfect pentru șut, mingea blocată în ultimul moment prinzând boltă și a intrat lobată peste portar în plasă.

În minuutl 36, Batha a ratat o altă ocazie pentru UTA, trimițând peste de pe dreapta, din colțul careului, acolo unde apăruse singur la o centrare pe bara a doua. Cu 5 minute înainte de pauză, Garutti îl lansează excelent pe Sno, care forțează pătrunderea pe partea dreapta și este agățat în careu de adversar, iar arbitrul arată punctul cu var. După ce faza este verificat și de VAR, Benchaib transformă cu siguranță penaltyul și devine eroul Mioveniului la Arad, cu cele două reușite.

Imediat după gol, galben-verzii puteau închide definitiv jocul, pe un contraatac. Rusu a scăpat pe stânga, a trimis în fața porții, un fundaș reușește doar să devieze pentru ca apoi Carnat și Antal să fie blocați în momentul șutului de apărători și de portar. În repriza secundă, CS Mioveni a jucat la așteptare și putea da o nouă lovitură în minutul 55. Carnat a pătruns pe stânga, a trimis în centrul careului, dar un fundaș a esins în ultimul moment din fața lui Benchaib, o mingea pe care sris 3-0. Gazdele au dominat în partea a doua, dar fără a pune în pericol mare poarta lui Greab.

Pe acest fond de joc și o retragere a Mioveniului, a venit și golul arădenilor. Mingea a fost centrată pe 6 m, portarul nu a ieșit dintre buturi, iar Garutti a respins până în centrul careului, de unde Miloșevic a șutat imparabil și a înscris.
Ultima mare ocazie a aparținut oaspeților, după ce mingea a circulat pe traseul Carnat – Rusu – Diallo, ultimul a șutat plasat dar milimetric pe lână plasă.
CS Mioveni a obținut a doua victorie din tot atâtea meciuri disputate în 2023 și cu Nicolae Dică pe bancă, iar minunea așteaptă de toată suflarea galben-verde pare a fi acum la îndemână. Etapa următoare urmează un nou examen dificil, cu Sepsi Sf Gheorghe. S.M.