Administratorul și-a „rotunjit” pensia ilegal!

0

După cum spune şi zicala „Nu poţi să stai cu mâna în miere şi să nu te lingi pe degete”, un pensionar în vârstă de 79 de ani, din Câmpulung, a profitat de faptul că are în gestiune mulţi bani şi a luat din ei puţin câte puţin. Vreme de cinci ani, bărbat şi-a „rotunjit” veniturile din pensie cu sume furate de la asociaţia pe care o administra. Ca să îşi acopere ilegalităţile a falsificat documentele. Locatarii au intrat ala bănuieli şi l-au reclamat.
Dosarul a fost instrumentat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Administratorul M.P. a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. “Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2014-2019, un bărbat de 79 de ani, din Câmpulung, în calitate de administrator al unei asociații de proprietari, și-ar fi însușit, în interes personal, suma totală de aproximativ 63.000 de lei, din gestiunea asociației, banii fiind proveniți din retrageri de numerar din contul bancar, precum și din înregistrarea în registrul de casă a unor plăți mai mari față de cele înscrise în documentele justificative care au stat la baza efectuării operațiunii”, a transmis IPJ Argeş.
Oamenii legii au recuperat integral prejudiciul punând sechestru pe bunurile fostului administrator. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată. M.Sandu