Amenzi și dosare penale pentru neregulile din construcții

9

Autoritățile locale atrag atenția dezvoltatorilor imobiliari care construiec ansabluri de locuințe să respecte întocmai proiectele tehnice și să nu facă rabat de la calitate. 
Reprezentanții Primăriei Pitești au prezentrat și un bilanț al sancțiunilor date anul trecut pentru nerespectarea prevederilor legale din domeniul construcțiilor. În contextul cutremurelor din ultimele zile, înregistrate la Târgu Jiu, acțiunile de control se vor intensifica.

S-a contruit și fără autorizație

În urma activității din teren a Compartimentului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, din cadrul Poliției Locale Pitești, au fost constatate și sancționate, atât pe parcursul anului 2022, cât și în prima lună a anului în curs, contravenții la Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, pentru lucrări de construire realizate fără autorizație de construire, dar și pentru nerespectarea autorizației și/sau a proiectului tehnic. Au fost, de asemenea, constatate lucrări de construire încadrate la infracțiuni de către Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.
Astfel, în anul 2022, au fost aplicate 62 de sancțiuni pentru contravenții la Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în cuantum de 300.000 de lei, și au fost constituite 12 dosare penale, aflate în instrumentare la Parchet, pentru infracțiuni, conform dispozițiilor art. 24, alin. 1, lit. a din Legea nr. 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. În ianuarie 2023, au fost aplicate 12 sancțiuni pe Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în valoare totală de 49.000 de lei.

Controalele vor continua

Poliția Locală Pitești menține implicarea permanentă în teren, prin acțiuni de verificare a disciplinei în construcții – respectarea autorizațiilor de construire și a măsurilor privind organizarea de șantier, legalitatea ocupării domeniului public cu împrejmuirile de șantier, curățenia pe domeniul public la ieșirile din zonele de șantier etc. – și, în cazurile unde se constată încălcări ale reglementărilor specifice, vor fi aplicate, în continuare, măsurile care se impun, conform competențelor legale. M.D.

9 COMENTARII

  1. I-auzi , e tot primăria aia unde la urbanism se preda caftanul in familie ,ca pe vremea fanarioților , și unde i-și bat joc de toate legile legate de construcții,ba chiar și de bunul simt?! N-are cum!
    Dacă s-ar face un sondaj cu cetățenii care au avu de-a face cu instituția , cred ca scârba ar scrie pe frontispiciu nu primărie!

  2. „și unde i-și bat joc „….”care au avu de-a face ”

    Iar ai început sa scrii comentarii, agramatule?

    Mars la școala in clasa a 3- a, acolo este nivelul tau intelectual. Se vede treaba ca ti-e foame, mănânci litere daca altceva nu găsești.

    Pe unde treci lași in urma ta o duhoare de șobolan.

      • Incompetenta si prostia sunt surori bune cu îngâmfarea.
        Precum capra râioasa care tine coada sus, exact așa ești tu, agramatule !

        Ai putea sa-ti iei un meditator acasă daca ti-e rușine sa mergi la scoală.
        Aștept cu nerăbdare viitoarele tale comentarii, sa vedem ce surprize ne mai oferi !!!

        • Miju anagramatul , din puțul și negura gândirii lui ! Probabil tactica asta securisto/comunista de a intimida a mers un timp ,cândva.Sigur te mai trezești noaptea ,bati din palme in cadența și reciti lozinci in limbaj de lemn.Creier neted dar impregnat cu laturi si zoaie.

          • Chiar dacă ” bați campii” măcar te străduiești sa scrii corect.
            Cred ca ți-ai luat meditator, altfel cu bostanul ăla de-l ții pe gat nu poți face mare lucru.
            Te aștept la cotitura.

    • Nu ne putem întâlni, pentru simplu fapt ca tu ești un NIMENI !
      Unul foarte necivilizat, încrezut și prost crescut.
      Ce sa facem , acceptam și putregaiuri din astea,
      viața te va pedepsi când ti-o fi lumea mai draga!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.