Judecătorii au redus pedeapsa unui violator!

0

Un violator a beneficiat de clemenţa judecătorilor Curţii de Apel Piteşti care i-au micşorat cu 10 luni pedeapsa dată de Tribunalul Argeş. Bărbatul este recidivist şi a încercat să violeze o femeie în vârstă de 76 de ani. În 2022 când a comis fapta, era deja înscris în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale după ce în 2011, a comis un viol tot asupra unei bătrâne.
În luna mai a anului trecut , Ionel Marius I., de 47 de ani, din comuna Ungheni a băut cu mult peste măsură în seara Sfinţilor Constantin şi Elena. După cum a reieşit din ancheta poliţiştilor de investigaţii criminale de la Poliţie Costeşti, în jurul orei 22.00, pe când se întorcea acasă de la cârciumă, s-a oprit la poarta unei femei, în vârstă de 76 de ani. Ştia că locuieşte singură şi a profitat de faptul că uşa era descuiată intrând peste ea în casă. I-a cerut să se dezbrace şi a imobilizat-o, încercând să o oblige să facă sex cu el. Bătrâna s-a luptat cu agresorul şi a ţipat, strigând după ajutor. Din fericire, a fost auzită de un vecin care a intervenit. Biata femeie a fost scăpată din mâinile violatorului. Când a văzut că a fost descoperit individul a fugit. A doua zi, fiul victimei a sesizat Poliţia iar autorul a fost arestat preventiv. Ionel Marius I. este recidivist. În anul 2011 a fost condamnat pentru viol asupra unei bătrâne. A fost eliberat în anul 2017. Se spune că nu este singura condamnare pe acest gen de infracţiuni. Având în vedere trecutul lui, a fost înscris în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, iar în 2022 când a comis tentativa de viol era sub supraveghere fiind înscris în acel registru.

A primit cu 10 luni mai puţin

Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Costeşti care în octombrie 2022 l-a condamnat pe bărbat în primă instanţă. Judecătorii au dispus ca acesta să execute 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru violare de domiciliu şi tentativă de viol. Din dosar a fost disjunsă latura civilă, în care partea vătămată a cerut daune morale, în prezent procesul fiind pe rolul Judecătoriei Costeşti. Când a fost dată sentinţa Marius Ionel I. era în arest. De acolo a contestat decizia. Apelul s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti. În mod surprinzător, magistraţii s-au arătat îngăduitori cu inculpatul al cărui trecut ar fi trebuit luat în seamă. Judecătroii au redus pedeapsa cu 10 luni, astfel că, inculpatul va trebui să execute 4 ani şi 8 luni în detenţie. S-a dispus prelevarea de probe biologice de la bărbat, urmând să fie utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului său genetic. Sentinţa este definitivă. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.