Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 60 min • Timp de gătire: 80 min • Gata în: 2 ore, 20 min
Ingrediente:
• 800 gr. muşchi de porc • sare • piper roşu şi negru • 4 mere • 250 g nuci coapte şi măcinat • 30 ml ulei de măsline • 1 legătură frunze de ţelină • 100 ml vin roşu demidulce • 2 cepe roşii mari • 1-2 crenguțe rozmarin • boia dulce şi iute • 100 gr. pesmet alb
Mod de preparare:
Se trece muşchiul de porc printr-un jet de apă rece, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi se desface cu un cuţit. Ca să fie fraged, se bate câteva minute cu ciocanul de şniţel şi apoi se unge cu ulei şi se condimen¬tează cu sare, piper, boia. Se stropeşte cu vinul roşu, cu restul de ulei şi se lasă câteva ore în frigider, la fezandat. Între timp, se curăţă, se spală ceapa roşie şi se taie solzişori. Se freacă cu un praf de sare şi se lasă 2-3 minute. Separat, se curăţă merele, se dau pe răză- toarea mare, se scurg de zeamă. Sucul se păstrează şi se amestecă cu nucile pisate şi cu ceapa care, între timp, s-a călit cu pesmetul. Se ia muşchiul de porc, se întinde pe planşetă, se presară puţin pesmet, se acoperă cu un strat de frunze de ţelină şi se întinde compoziţia. Se rulează, se pune în tavă, se toarnă sosul de vin şi sucul de mere şi se bagă la cuptor.
Se serveşte cu sosul de vin şi salată de ţelină.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525