Ne chinuim cu voi, dragi liberali argeșeni!

5
  • Din punctul meu de vedere

Primul lucru pe care îl fac în fiecare zi de duminică, după ce beau o cafea mare, este să scriu pentru această rubrică. În 99 % dintre situații, am subiectul stabilit cu o zi sau două înainte, l-am întors deja pe toate fețele, iar sâmbătă adorm gândindu-mă cum voi trata problema a doua zi. Veți spune că din moment ce scriu atât de elaborat, ar trebui ca toate articolele să fie excepționale și se vede bine că nu sunt. De ce ?
Pentru că subiectele sunt, uneori, de doi bani.
Astăzi, voi scrie pe un subiect de doi bani, anume despre faptul că Alina Gorghiu, prin instrumentele ei umane de la conducerea PNL Pitești, i-a dat afară din partid pe notărița Ana Stan și pe viceprimarul Gelu Tofan.
Ne chinuim cu voi, dragi liberali argeșeni !
Se chinuie presa din județul Brătienilor să creeze impresia că PNL face politică, realitatea fiind că totul este o viermuială ieftină de oameni fără greutate, superficiali până în măduva oaselor, amatori de bârfe și coterii, incapabili să rostească ceva cât de cât memorabil, leneși, banali, demni de a fi ignorați de contemporani și viitorime.
Biata presă știe că dacă ei n-au valoare, n-are nici ea, cum e turcul, și pistolul, drept pentru care încearcă din răsputeri să facă din excluderea doamnei Stan și a domnului Tofan un eveniment definitoriu pentru Argeș, câtă vreme totul nu a fost decât o răfuială menită să restabilească nivelul mediu al IQ-ului de partid pe care mai ales notărița îl ridica în mod amenințător.
În PNL Argeș e nevoie de conservarea mediocrității, dacă nu cumva chiar a prostiei, asupra acestui aspect urmând să mă mai documentez, situație fără de care organizația ar lua-o razna și nu s-ar mai supune acestui Rastignac cu fustă care este Alina Gorghiu.
”Între noi doi, Pitești !” și-o fi spus cândva doamna Gorghiu, văzând, pe când venea cu părinții la cumpărături de Crăciun, strălucirea și dinamica acestui oraș față de care Tecuciul natal era o văgăună din care scăpase mutându-se La Curtea de Argeș, în provincia provinciei.
Asta este însă altă poveste, păcat că în zonă nu există nici măcar un pui de Balzac capabil să creioneze comedia umană a ascensiunii numitei doamne în înalta poziție de al doilea om în stat, un fel de Kogălniceanu față de Cuza, ori de Brătianu față de Carol I.
Se ”sparie” gândul vorba cronicarului, face tastatura computerului infarct doar când o compar pe doamna Alinuța cu cei amintiți mai sus.
Să revenim însă la berbecii noștri locali, adică la Coteț și Apostoliceanu, bravi bărbați liberali, în fapt degenerații urmași politici ai glorioasei familii de la Florica. Presa, cum spuneam, a scormonit chiar și prin gunoaiele ședinței de excludere a doamnei Stan și a domnului Tofan, publicând stenogramele, dar nu a găsit decât resturi menajere,o singură scenă fiind relativ interesantă, cea în care o anumită doamnă Cristina Ghineț rostește, referindu-se la unele încălcări de statut, o propoziție de îngheață apa în vasul de la toaletă:
– Dar lăsați dracului istoria !
Eu zic să îi lăsăm noi dracului pe toți acești actori răsuflați care mimează istoria.
Cum au reacționat exclușii ?
În vreme ce Ana Stan a plecat, probabil, la schi, pentru a-și spăla ochii cu albul zăpezii, Gelu Tofan s-a așternut pe faisbuceală și a compus un text de plâng și curcile. Îl consemnez în lipsă de ceva mai bun:
”Astăzi este o zi tristă pentru mine, o zi în care democrația și libertatea de exprimare nu și-au mai găsit locul în PNL. Deși s-a decis propunerea de excludere a mea, din motive absolut nerezonabile, rămân un suflet liberal, cu toată ființa alături de suflarea liberală din România și din Pitești. Astăzi, un grup de membri actuali ai PNL au decis excluderea mea din partidul în care sunt membru din 1992. Mă așteptam încă de când m-au înlăturat, total nestatutar, de la conducerea filialei piteștene. Vă asigur dragi colegi că, orice măsură luată împotriva mea mă va întări și mă va face să cred și mai mult în valorile liberale pe care ni le-au lăsat marii oameni de stat din familia Brătienilor. Voi rămâne liberal, cu speranța că PNL Argeș, în speță PNL Pitești al cărui lider am fost va redeveni ceea ce era odată. Rămân cu sufletul, mintea, experiența și educația mea alături de liberalii mei, cu care am traversat nenumărate campanii electorale. Îi știu bine și ei mă știu pe mine iar legătura mea cu oamenii din partid nu poate fi schimbată de nimeni, mai ales de persoane ajunse prin strategii bizare la conducerea organizației.
Gelu Tofan – LIBERAL”
Nu s-a decis ”propunerea de excludere”, ci chiar s-a votat exluderea, iar ”un grup de membri” nu putea fi format decât din membri ”actuali”, că doar nu din unii veniți din trecut sau din viitor. Cât privește expresia ”liberalii mei”, să observăm că autorul postării vrea să pară un fel de rege Lear din Trivale. Mare trebuie să fi fost emoția negativă a lui Gelu Tofan de a putut scrie ceva atât de adolescentin.
Am compus cu greu acest articol pe un subiect de doi bani, anume despre faptul că Alina Gorghiu, prin instrumentele ei umane de la conducerea PNL Pitești, i-a dat afară din partid pe notărița Ana Stan și pe viceprimarul Gelu Tofan.
Ne chinuim cu voi, dragi liberali argeșeni !
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)

5 COMENTARII

  1. Recunosc că nici eu nu mă dau în vânt după liberalii argeseni, însă altceva aș aduce în discuție.
    Vă dau câteva nume, domnule Smeoreanu: Adrian Nastase, Mircea Geoană, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă. Toți au condus PSD și toți au fost dați afară din partid, în urma unor scandaluri cu mult mai mari decât în biata filială liberală argeșeană.
    Ați scris măcar vreun rând în care să vă exprimați revolta pentru aceste execuții ale foștilor președinți PSD? Vă răspund tot eu, nu, pentru că pe dumneavoastra vă interesează doar cei rămași, pentru că doar în fața lor puteți sta în patru labe și să vă gudurați! Cei plecați nu vă mai interesează, nu ei vă alimenteză contul bancar.
    Ca o concluzie și parafrazându-vă, nu putem înlocui „subiect de doi bani” cu „ziarist de doi bani”? Că prea nemărginită vă este ipocrizia, domnule Smeoreanu!
    PS Când a fost aruncată la gunoi doamna Dăncilă , nivelul IQ-ului în partid a crescut sau a scăzut? Asta-i întrebarea!

  2. Despre toate aceste excluderi am scris zeci de articole , mai ales despre Adrian Năstase și Liviu Dragnea. Cât privește insultele, răspund extrem de rar. Numai bine.

    • Vă credeam mai perspicace (sa fie vârsta de vină?) si să vă dați seama că mă refeream la articole scrise imediat după puciurile din PSD, ca în cazul editorialului de ieri, în care să va exprimați indignarea (sau aprecierea) și să-i indicați pe vinovați. Și ca să nu mergem prea departe în istorie, ne ajutați cu un link al articolului în care comentați demiterea doamnei Dăncilă?( am aflat cu stupoare abia acum, flebețea dumneavoastră pentru președinția României)
      În legătură cu insultele, nu le puteți considera metafore? Sau nouă nu ne sunt permise?

  3. Orice s-ar spune, cei mai mulți dintre oamenii politici de stânga au ștaif, spre deosebire de unii reprezentanți ai dreptei. De cei 15.000 de ,,specialiști” râd și acum curcile dar neofiții o țin langa pe a lor.
    Notărița, o excepție fericită, nu trebuie să uite proverbul: nu mor caii când vor câinii!
    Despre comentarii: ou sont les neiges d’antan?

Comentariile sunt închise.