Minorul și-a bătut iubita pe stradă!

0

Amorezat până peste cap, un minor, în vârstă de 16 ani, a văzut negru în fața ochilor când iubita, cu un an mai mare, i-a spus că îl părăsește. A întâlnit-o pe stradă și a încercat să o convingă să reia relația. Cum fata l-a refuzat a luat-o la bătaie. Agresiunea a avut loc pe stradă, ziua, în centrul Piteștiului, fără ca cineva să intervină sau să sune la 112. 
V.M.A. un adolescent în vârstă de 16 ani din Pitești va fi trimis în judecată sub acuzația de loviri și alte violențe și distrugere. Dosarul a fost instrumentat de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, care au finalizat cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. „Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 13 februarie a.c., în intervalul orar 15:00-15:30, în timp ce se afla pe o stradă din Pitești, un minor de 16 ani, din Pitești, ar fi agresat o minoră de 17 ani, pe fondul unei relații de prietenie anterioară, iar în aceleași împrejurări i-ar fi distrus telefonul mobil. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată”, a transmis Florin Fopa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

I-a distrus şi telefonul

Incidentul a avut loc pe o stradă din centrul Piteştiului cu o zi înainte de Valentine’ s Day. V.M.A. a văzut-o pe fată şi s-a luat după ea. I-a vorbit, încercând să o convingă să se împace cu el. Fata a refuzată. Atunci el s-a enervat şi a lovit-o. După ce i-a dat câteva palme i-a luat telefonul, un Iphone, şi a dat cu el de pământ. Nimeni de pe stradă nu a intervenit să o scape de fată. De asemenea, nimeni nu a sunat la 112 să-l reclame şi să-i cheme pe poliţişti. Adolescenta s-a dus acasă, i-a povestit mamei ce a păţit şi împreună cu mers la Secţia 1 Poliţie unde victima a depus plângere. În aceeaşi seară, poliţiştii l-au dus pe minor la audieri şi au declanşat urmărirea penală împotriva lui.

Depoziţia martorilor este importantă

„ Legislația penală prevede o serie de infracțiuni, având pedepse și măsuri preventive diferențiate în funcție de gradul de pericol social, iar pe lângă necesitatea existenței la dosar a probelor, sunt impuse unele condiționări. Astfel, în cazul săvârșirii unor anumite infracțiuni (spre exemplu, infracțiunile de loviri sau alte violențe, distrugere, sau cea de amenințare), punerea în mișcare a acțiunii penale este condiționată de formularea plângerii prealabile. În cadrul procesului penal, declarația martorului este, în cele mai multe cazuri, esențială. Persoanele care observă personal, în mod direct, săvârșirea unor fapte penale sau se află ori intră în posesia unor probe relevante pentru cercetările desfășurate de polițiști, au obligația de a înștiința și de a pune la dispoziția organelor de cercetare penală (polițiști sau procurori, în funcție de infracțiunea ce face obiectul cercetărilor)”, a explicat Florin Popa. M.Sandu