Polițistul a aflat condamnarea la serviciu!

0

Decizie definitivă într-un dosar de luare de mită în care au fost implicați doi polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș. Curtea de Apel Pitești i-a condamnat pe amândoi, la închisoare cu executare. Unul dintre ei și-a dat demisia de ceva timp. Cel de-al doilea a lucrat până marți, când a fost dată sentința. Mai mult, acesta era la serviciu când a aflat hotărârea judecătorilor.
Cei doi au fost trimişi în judecată în luna mai a anului 2020, după ce ofiţerii Anticorupţie au constatat că au pretins mită pentru a trece cu vederea infracţiunea comisă de un şofer. „În fapt, la data de 18.09.2016, cei doi inculpați, organe de cercetare ale poliţiei judiciare, cu atribuţii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor şi aviz de poliţie rutieră, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu autoturismul de serviciu, au identificat un bărbat conducând pe drumurile publice – pe raza comunei Bradu, jud. Argeș, un autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare fără valabilitate. Pentru a nu-i întocmi dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, au pretins şi primit suma de 100 de euro şi 200 lei. Totodată, în aceleaşi împrejurări, unul dintre inculpați a solicitat denunţătorului să mute autoturismul în locul de unde l-a condus iniţial, lucru pe care acesta l-a şi făcut ca urmare a instigării organului de poliție”, se preciza în comunicatul de presă remis de DGA Argeș, când au fost încheiate cercetările.

4 ani cu executare

Când a început procesul, cei doi polițiști au fost puși la dispoziția inspectorului șef. Nu mai aveau voie să instrumenteze dosare penale. În martie 2022 Silviu Marian Loţan a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar fostul polițist George Gabriel Bălăşescu a primit 4 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, pentru luare de mită și pentru instigare la infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat. Bălășescu a demisionat cu o zi înainte de condamnare, în 2022. Cei doi bărbați au declarat apel la sentință iar procesul și-a urmat cursul la Curtea de Apel Pitești.
Marți, judecătorii au dat sentința. Au respins apelul lui Silviu Marian Loțan, ceea ce înseamnă că a rămas cu pedeapsa de 4 ani și a admis, în parte, apelul lui George Gabriel Bălășescu. Acesta a scăpat de acuzațiile de instigare și a rămas numai cu pedeapsa pentru luare de mită, de 4 ani.

S-au predat

Sentința este definitivă și tot marți, a fost emis mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea pe numele celor doi. Când a fost dată decizia, Silviu Marian Loțan era la serviciu. Acesta s-a dus și a predat legitimația, și-a înaintat demisia și și-a luat rămas bun de la colegi. Cu lacrimi în ochi, s-a predat colegilor de la Serviciul de Investigații Criminale și a fost dus la Penitenciarul Mioveni. Și George Gabriel Bălăşescu s-a predat și a fost încarcerat. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.