Ani grei de închisoare pentru patronul Genicom!

0

Decizie definitivă a Curții de Apel Pitești într-un dosar în care au fost judecați mai mulți patroni argeșeni. Între ei, soțul unei procuroare și al unei directoare de instituție din Argeș. Din cei 11 inculpaţi care au declarat apel, numai patru au fost condamnaţi. Ceilalţi au scăpat de acuzaţii după ce a intervenit prescripţia faptei. Mihail Marian patronul firmei Genicom a primit o pedeapsă cu executare, de 6 ani şi 8 luni pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.
În anul 2017 au fost trimiși în judecată 11 inculpați. Potrivit rechizitoriului, între 2009 şi 2015, în scopul creşterii artificiale a TVA deductibile şi a cheltuielilor, cu influenţă directă asupra impozitului pe profit, SC Genicom SRL şi SC Mihail Construcţii AG SRL, administrate de Marian Mihail, SC Silver Trading SRL şi General Muntenia Ag SRL, administrate de Eugen Enache (soţul unei directoare), SC Antrepriză Construcţii Montaj Muntenia AG SRL, administrată de Valentin Focică (la acea dată soţul unei procuroare), SC Blanici Comp SRL, administrată de Constantin Mihail, şi SC Bacos Comerţ 2006, administrată de George Alin Dobrin, au declarat şi înregistrat în evidenţele contabile achiziţii fictive de bunuri şi servicii de la societăţi de tip fantomă. Potrivit anchetatorilor, respectivele firme erau administrate, în acte, de persoane care aveau o situaţie materială precară, fără cunoştinţe de specialitate, provenite dintr-un mediu social îndoielnic, dar în realitate, societăţile erau administrate de Ştefan Tiberiu Anghel, Aurelian Toşu şi Daniel Dragomir. Anul trecut, Tribunalul Argeş a dat sentinţa şi cu excepţia unui inculpat, toţi ceilalţi au fost condamnaţi. Mihail Marian a primit o pedeapsă de 7 ani şi 8 luni, Valentin Focică -5 ani şi 6 luni, George Alin Dobrin -4 ani, Daniel Dragomir -7 ani, Ştefan Tiberiu Anghel- 6 ani şi 6 luni, Aurelian Toşu -3 ani şi 10 luni, Ovidiu Virgiliu Costache -2 ani, toţi cu executare. Eugen Enache- 3 ani închisoare, Valentin Cosmin Labă- 2 ani, Constantin Mihail- 3 ani, toţi cu suspendare. Unul dintre inculpaţi a fost achitat. Imediat după sentinţă, inculpaţii au declarat apel.

Are de plătit 1,6 milioane euro

Luni, Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa. Cea mai mare pedeapsă o are de ispăşit Mihail Marian, patronul Genicom, firmă care a intrat în insolvenţă în timpul procesului. Afaceristul a fost condamnat la de 6 ani şi 8 luni închisoare. Aceeaşi pedeapsă cu executare, de 6 ani şi 8 luni, a primit şi Daniel Dragomir, Ştefan Tiberiu Anghel are de executat o pedeapsă de 6 ani, în timp ce George Alin Dobrin a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu suspendare, având un termen de supraveghere de 8 ani. Judecătorii au dispus înlăturarea condamnărilor date de prima instanţă şi încetarea procesului penal pentru ceilalţi inculpaţi, după ce a intervenit prescripţia. După ce a fost emis mandatul de executare a pedepsei, Mihail Marian a fost ridicat de poliţişti şi a fost dus la Penitenciarul Mioveni, unde a rămas încarcerat. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea el are de plătit la stat un prejudiciu de peste 1,6 milioane euro.
În acest sens a fost pus sechestru pe bunurile deţinute de afacerist. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.