Cetățenii așteaptă în ploaie, la plata impozitelor

1
  • La centrul de încasări al Primăriei Piteşti, de la Gara Sud

O situație, deloc plăcută, ne-a fost sesizată la redacţie de un cititor al ziarului Curierul zilei, referitor la faptul că, zilnic, la centrul de încasare a impozitelor şi taxelor locale de lângă Gara Sud, oamenii sunt ţinuţi afară, până le vine rândul la ghişeu. Agentul de pază, într-un exces de zel, nu permite accesul a mai mult de două persoane, ceea ce este neplăcut faţă de cei care stau la coadă în frig şi ploaie. Situaţia s-a remediat ieri, după ce am luat legătura la Primăria Piteşti.
Mai multe fotografii cu oameni care stăteau la coadă, în ploaie, la Centrul de încasare a impozitelor şi taxelor locale din bulevardul Republicii, bloc 214, parter (zona Gară Sud), au fost transmise redacţiei noastre de un cititor. În poze se vede cum peste 20 de persoane aşteaptă afară să le vină rândul să-şi plătească taxele, în general oameni trecuţi de prima tinereţe. „ Sala este goală, sunt doar două persoane, una la ghişeul unde îţi spune cât ai de plată şi face hârtiile, cealaltă la casierie. Ar fi loc în sală să stea oamenii la căldură, în condiţii decente. Poliţistul local nu-i lasă pe oameni să intre. Face militărie cu ei, dacă l-aţi auzi cum le vorbeste… Doar două persoane au voie în interior, câte una la fiecare ghişeu. Nu e normal, să fie sala goală şi să-i ţii pe oameni afară, în ploaie, în frig, în ger, ca pe nişte animale. Acum nu mai este pandemie! Oamenii ăia stau la coadă să plătească nişte taxe din care funcţionarii îşi primesc salariile. Cetăţenii ar trebui să fie trataţi cu respect, nu în felul ăsta de către angajaţi”, preciza Marian Popa.

S-a permis accesul cetăţenilor

Am discutat la Primăria Piteşti despre ceea ce se petrece la centrul de încasări de la Gara de Sud. La câteva minute, după intervenția redactorilor, problema a fost remediată. S-a permis accesul cetățenilor în interior. „Sunt situații punctuale într-adevăr, nedorite, în care, poate, unii angajați își fac datoria mai mult decât trebuie. În cazul de faţă, imediat, directorul Direcţiei Taxe şi Impozite Locale, Mihai Anton, a fost de acord că oamenii trebuie să intre înăuntru în măsura în care se respectă siguranţa sanitară, pentru că, să nu uităm că încă suntem într-o perioadă de alertă a Ministerului Sănătăţii privind gripa sezonieră. În al doilea rând, acolo angajații lucrează cu bani, cu date personale și trebuie să fie un climat adecvat, să nu fie zgomot. S-au luat imediat măsuri ca oamenii să aibă condiţii cât mai bune. Facem apel către piteşteni ca, în măsura în care se poate, să fie folosit serviciul online.
În acest fel va fi evitată aglomeraţia iar oamenii nu vor mai sta la cozi. În această perioadă, la centrele de încasări este mai aglomerat pentru că mai sunt câteva zile în care oamenii primesc bonificația de 10% dacă achită integral impozitul pe întregul an”, a declarat Cristina Munteanu, consilier al primarului Cristian Gentea şi consilier de relaţii cu presa în cadrul Primăriei municipiului Piteşti.  M.Sandu