”Ora Pământului”, marcată și la Primăria Pitești

0

Pentru a marca cea mai mare acțiune voluntară de mediu din istorie, Ora Pământului, iluminatul public din Piața Primăriei s-a întrerupt sâmbătă, în intervalul orar 20:30 – 21:30, ca gest simbolic menit să contribuie la schimbarea mentalității oamenilor în privința comportamentului de consum și la stimularea implicării active în reducerea emisiilor de carbon și a efectului de seră rezultat.
100 de copii ai Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” au susținut un recital în aer liber, în fața Primăriei Municipiului Pitești, timp de 60 de minute, alăturându-se, prin acțiunea lor, celor peste 1.800 de coruri care participă la acest eveniment, în cadrul Programului Național „Cantus Mundi”, mai mult de 63.000 de copii reunindu-se pentru a transmite, prin cântecul lor, acest mesaj, în spații publice, în acest interval orar, în numeroase localități din România.

Peste 2miliarde de oameni implicați

„Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007, ce constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susținători ai acestui demers numără mai mult de 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de orașe, din 182 de țări și teritorii. Piteștenii s-au alăturat acestei acțiuni, majoritatea locuințelor oprind consumul de energie electrică în intervalul stabilit.  M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.