Săli de jocuri fără agenţi de pază!

0

În urma unor controale efectuate de poliţişti s-a constatat că două săli de jocuri de noroc din centrul Piteştiului nu avea agenţi de pază aşa cum prevede legislaţia. Societăţile au fost amendate. La alte firme paznicii au fost găsiţi dormind. 
Controalele au avut loc în perioada 22-25 martie şi au fost făcute de polițiștii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești . Oamenii legii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea furturilor din societăţi comerciale, prevenirea unor atacuri armate sau alte acte de violenţă, care vizează sălile şi incintele de exploatare a jocurilor de noroc, respectarea normelor de convieţuire socială la restaurantele, cluburile şi barurile amplasate în zona centrală a municipiului Piteşti.
Au fost verificate 32 de societăți comerciale, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei.
Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană, a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu, cu privire la respectarea consemnului general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private.
La patru dintre societățile verificate, agenții de pază au fost depistați dormind, aceștia fiind sancționați contravențional, conform art. 46 lit. q din Legea 333/2003R. De asemenea, una dintre societăți nu a dotat agenții de securitate cu uniforma cu însemnele firmei, fiind luată măsura sancționării contravenționale cu suma de 10.000 lei. Polițiștii au verificat obiective la care este obligatorie organizarea unui dispozitiv de pază, cu precădere din domeniul de activitate pariuri sportive și jocuri de noroc, precum și baruri, restaurante și cluburi. La 2 dintre obiectivele verificate (săli de jocuri de noroc) au fost constatate deficiențe, în sensul că nu erau asigurate cu pază umană și nu exista ghișeu care să asigure protecția la atacuri manuale asupra casierului. Ca urmare a celor constatate, a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform H.G. 301/2012, cu suma de 5.000 de lei, fiecare, anunţă IPJ Argeş. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.