Campanie dentară în Școala George Topârceanu

0

La Mioveni a demarat ieri Campania de informare “Dinți frumoși, dinți sănătoși”. Aceasta se va desfășura pe parcursul întregului an, la Școala Gimnazială “George Topârceanu”. 
Campania are ca scop promovarea sănătății orale în rândul preșcolarilor și a elevilor din ciclul primar. Campania este organizată de primăria Mioveni prin Serviciul de Asitență Medicală – Cabinet Medicină Dentară și Școala Gimnazială “George Topârceanu” Mioveni. La acțiunea de debut a campaniei au participat cinci clase din grupele pregătitoare.
Preșcolarii au fost informați cu privire la importanța sănătății orale, factorii de risc pentru bolile cavității orale și posibilitățile de prevenire a problemelor de sănătate orală. Prin intermediul acestei campanii se dorește mărirea gradului de conștientizare a importanței unei igiene orale corespunzătoare și fixarea comportamentului de igienă orală motivând copiii să fie un bun exemplu pentru colegiii lor și chiar pentru familie. Campania “Dinți frumoși, dinți sănătoși” își propune, de asemena, transmitrerea de recomandări preșcolarilor și elevilor privind menținerea sănătății orale, evidențierea legăturii dintre sănătatea orală și cea generală și importanța pentru un organism sănătos a prevenției și tratării precoce a afecțiunilor orale.
La finalul activitații, fiecare copil a primit câte o pastă de dinți și o periuță, un orar personalizat și un semn de carte. Conform programului stabilit, campania va continua în perioada următoare adresându-se tuturor elevilor școlii din clasele 0 – IV. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.