Criza cipurilor întrerupe temporar activitatea la Dacia

0

Uzina Dacia din România se confruntă din nou cu efectele crizei de cipuri, de aceesa a fost luată deciyia a timp de șase zile muncitorii să stea acasă. Perioada include și sărbătorile legale de Paște, potrivit unei note interne a constructorului de la Mioveni. 
Automobile Dacia a anunțat angajații că atât Uzina Vehicule Dacia, cât și Uzina Mecanică și Șasiuri își vor întrerupe activitatea în perioada 13 – 18 aprilie, din cauza crizei de componente electronice.
În Uzina Vehicule vor mai fi desfășurate activități în domeniile mentenanță, piese de schimb și CKA (kituri de caroserie), precum și la proiecte și activități 5S., iar la Uzina Mecanică vor fi efectuate activități la proiecte, inventariere și mentenanță. Începând cu 19 aprilie, va fi reluată activitatea în 3 schimburi, în program normal.
Intervalul în care va fi oprită uzina cuprinde și zilele libere de Paște, astfel că este cel mai probabil ca decizia de oprire să fi încercat să beneficieze de contextul favorabil al acestor libere.
Practic, fără zilele libere prevăzute de lege, oprirea activității acoperă doar zilele de joi și marți, un interval care ar putea fi recuperat ulterior în zilele de sâmbătă.
Toți angajații care vor fi trimiși acasă vor primi 85% din salariu și tichete de masă pentru zilele respective.
Totodată, angajații Dacia vor primi o primă de Paște de 2.304 lei brut, respectiv 1.750 de lei net. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.