Se reia producția la Uzină!

0

După o întrerupere de 6 zile a producției, activitatea la Uzina Dacia din Mioveni se va relua în acaestă dimineață, urmând a se lucra din nou în program normal, de 3 schimburi. 
Astfel, producția la Dacia a fost întreruptă din nou, din cauza crizei componentelor auto, ultima oară când s-a mai întâmplat acest lucru fiind acum doi ani, când din cauza Pandemiei, piesele necasare asamblării vehiculelor au ajuns greu în toată lumea. La Dacia, doar două zile a fost concret oprită producția, pe 13 și pe 18 aprilie, însă perioada în care nu s-a lucrat pe platou a fost mai mare, aceasta întrerupere fiind legată și cu Sărbătorile Pascale.”A fost oprită activitatea în perioada asta, între 13 și 18 aprilie, dar totul a fost legat și de Paște. Au fost doar două zile în care s-a oprit producția din cauza crizei componentelor , prima a perioadei, 13 aprilie și ultima a perioadei, 18 aprilie. A fost prima oprire pe anul acesta și sperăm să nu mai aibă loc altele.
În aceste zile, conform contractului colectiv de muncă, salariații sunt plătiți cu 85% din salariu plus tichete de masă” ne-a spus, liderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Viorel Ungureanu. S.M.