Vânzări și cotă de piață în creștere, la Dacia

0
1

Dacia a reușit în primul trimestru al acestui an o evoluție remarcabilă, marcată de o creștere semnificativă a vânzărilor și de atingerea unor cote de piață record. Astfel, la sfârșitul lunii martie, vânzările Dacia totalizau 171.789 de unități, în creștere cu 34,3% față de nivelul înregistrat în primele trei luni ale anului trecut.
Cota de piață a mărcii la nivel european în segmentul vehiculelor de persoane se ridică la 4,6%, cu 0,8 puncte procentuale mai mult decât în primul trimestru al anului 2022. Dacia înregistrează astfel cea mai mare creștere a cotei de piață din rândul celor 30 de mărci incluse în clasamentul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile.
Pe piața din România, topul celor mai vândute 5 vehicule de persoane în primul trimestru al anului 2023 este ocupat integral de modele Dacia. Mai mult, fiecare model al mărcii a fost lider în segmentul său de piață. Vânzările înregistrate în intervalul de referință se ridică la 13.651 de unități, în creștere cu 81% față de perioada similară a anului trecut.
Cota de piață a Dacia se ridică la 33,1%, cu 9,8 puncte procentuale mai mult față de nivelul atins în primele trei luni ale anului trecut. În segmentul vehiculelor electrice, Dacia Spring continuă să domine clasamentul vânzărilor în primul trimestru al acestui an, cu o cotă de piață de 48,5%.
S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.