Calinic, slujbă după 26 de ani în același lăcaș

0
  • Biserica a fost devastate total în primul război mondial

În a treia zi a praznicului Învierii Domnului, credincioșii parohiei argeșene Suseni, din comuna Dragoslavele, protopopiatul Câmpulung Muscel, au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. 
Momentul întâlnirii acestora cu Ierarhul locului a fost unul emoționat deorece Calinic a fost prezent ultima oară la slujbă în această parohie în urmă cu 26 de ani.
În cuvântul rostit, Chiriarhul le-a vorbit celor prezenți despre lucrarea de răscumpărare a neamului omenesc făcută de Dumnezeu prin Iisus. Biserica cu hramul Înălțarea Domnului din parohia Suseni, comuna Dragoslavele, a fost ctitorită la 1745, în prima domnie a lui Constantin Mavrocordat, de către vameșii Hristea și Sterie de la Dragoslavele, ajutați de preoți și săteni. A fost reparată integral între anii 1880-1881, prin stăruința preotului Ion Arsulescu. Devastată în timpul Primului Război Mondial de către trupele germane de ocupație, biserica a fost refăcută de către vrednicul preot Ioan Răuțescu, în timpul căruia a fost completat și inventarul liturgic. În ultima perioadă, cu preocuparea preotului Marian Năstase și binecuvântarea ÎPS Calinic Argeșeanul, se află în executare importante lucrări de restaurare. S.M.