Calinic, slujbă după 26 de ani în același lăcaș

0
  • Biserica a fost devastate total în primul război mondial

În a treia zi a praznicului Învierii Domnului, credincioșii parohiei argeșene Suseni, din comuna Dragoslavele, protopopiatul Câmpulung Muscel, au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. 
Momentul întâlnirii acestora cu Ierarhul locului a fost unul emoționat deorece Calinic a fost prezent ultima oară la slujbă în această parohie în urmă cu 26 de ani.
În cuvântul rostit, Chiriarhul le-a vorbit celor prezenți despre lucrarea de răscumpărare a neamului omenesc făcută de Dumnezeu prin Iisus. Biserica cu hramul Înălțarea Domnului din parohia Suseni, comuna Dragoslavele, a fost ctitorită la 1745, în prima domnie a lui Constantin Mavrocordat, de către vameșii Hristea și Sterie de la Dragoslavele, ajutați de preoți și săteni. A fost reparată integral între anii 1880-1881, prin stăruința preotului Ion Arsulescu. Devastată în timpul Primului Război Mondial de către trupele germane de ocupație, biserica a fost refăcută de către vrednicul preot Ioan Răuțescu, în timpul căruia a fost completat și inventarul liturgic. În ultima perioadă, cu preocuparea preotului Marian Năstase și binecuvântarea ÎPS Calinic Argeșeanul, se află în executare importante lucrări de restaurare. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.