Deținătoarea trofeului, prima ajunsă în finală!

0

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și CFR Cluj s-au întâlnit miercuri în prima semifinală a Cupei României Betano ediția 2022/23.
Pe Sepsi Arena, deținătoarea trofeului a pornit în meci cu gândul de a-și asigura prezența în ultimul act al Cupei pentru a treia oară în ultimele 4 sezoane, bilanț extraordinar pentru covăsneni. De cealaltă parte, campioana en-titre CFR a revenit în semifinalele Cupei după o absență de 4 ani, hotărâtă să conteze mai mult într-o competiție în care performanțele clubului nu au fost recent pe măsura celor din primul eșalon. Deși cu cei mai buni jucători în teren, trupa lui Dan Petrescu s-a văzut condusă încă din minutul 10, când Păun a reluat cu capul după devierea unui coechipier. Startul lansat al lui Sepsi a părut să fie atenuat de accidentarea lui I. Gheorghe, înlocuit după mai puțin de o jumătate de oră de joc și de mingea trimisă cu capul de Muhar (17), peste transversală. Însă a fost doar o iluzie. Tot gazdele au punctat la eficiență, iar Ștefănescu a trimis un șut din drop după centrarea lui Andreas Dumitrescu și a făcut 2-0 (29). Partida putea să fie închisă încă de la pauză dacă Matei, în final de repriză, nu trimitea în bară penalty-ul acordat după un fault al lui Burcă, pentru care fundașul clujenilor a fost și eliminat! În a doua repriză, cu superioritate numerică, Sepsi a gestionat excelent avantajul, CFR nu a mai reușit să pună probleme în ciuda celor 4 modificări operate la pauză de Dan Petrescu. Tot elevii lui Bergodi au mai bifat o ocazie, șutul marcatorului Păun fiind scos cu greu de Scuffet, în corner (72). Același portar italian se remarcă și parând penalty-ul lui Ștefănescu, acordat după un henț la Braun, însă Rondon e pe fază și, după respingere, face 3-0 (81).
Cealaltă semifinală din Cupa României Betano ediția 2022/23 s-a disputat aseară Universitatea Cluj jucând acasă partida eliminatorie împotriva formației UTA Arad. Finala Cupei României se va desfășura în data de 24 mai 2023, pe stadionul Municipal din Sibiu. S.M.