Administratorul a furat din banii asociaţiei de locatari

2

Un bărbat, în vârstă de 64 de ani, va trebui să dea socoteală până la ultimul leu, în faţa judecătorilor, după ce a sustras din banii asociaţiei unde era administrator. În cinci luni, cel care ar fi trebuit să achite facturile care veneau la asociaţie, a luat din sumele încasate de la locatari în jur de 3.000 de lei lunar.
Dosarul a fost instrumentat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeș șub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești. V.M. a fost cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. „Din cercetări, s-a stabilit că în intervalul februarie- iunie 2019, un bărbat de 64 de ani, din Ungheni, având calitatea de administrator al unei asociații de proprietari din Costești, şi-ar fi însuşit fără drept diverse sume de bani din cheltuielile de întreţinere încasate de la locatari, cu ocazia administrării bunurilor aparţinând acesteia, cauzând asociatiei un prejudiciu în valoare de 15.040 de lei”, au transmis reprezentanţii IPJ Argeş.
Cercetările au fost finalizate iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată. Dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani. M.Sandu

2 COMENTARII

  1. Asociatia ar trebui conform normelor legale sa aibe un cenzor, care sa verifice situatia financiara si sa-i urmareasca activitatea administratorului si a asociatiei in totalitate. Si membri asociatiei au acest drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.