Patron judecat pentru afaceri cu maşini second hand

0
1

Un afacerist din Topoloveni va fi trimis în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală după ce timp de un an fi livrat zeci de maşini second hand fără să înregistreze în contabilitate operaţiunile. În plus bărbatul în vârstă de 35 de ani, nu a înregistrat nici facturile a doi transportatori care au prestat servicii pentru el. 

Potrivit anchetei poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, M.C.C., în vârstă de 35 de ani, din Topoloveni, ar fi adus un prejudiciu statului în valoare de 1.4 milioane lei, prin neplata impozitelor aferente şi a TVA-ului.

„Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada 01 martie 2019 – 10 iulie 2020, un bărbat de 35 de ani, din Topoloveni, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale, ar fi omis să înregistreze în contabilitatea societății operațiunile comerciale derulate cu parteneri de pe teritoriul național, constând în 37 de livrări de autoturisme second hand.

De asemenea, cel în cauză ar fi omis să înregistreze și operațiunile comerciale de prestări servicii transport rutier de mărfuri derulate cu două societăți comerciale în cursul anului 2019.

Prejudiciul cauzat ca urmare a neînregistrării în evidența contabilă a operațiunilor comerciale și a nedeclarării, având consecința sustragerii de la plata obligațiilor fiscale aferente către bugetul de stat, a fost stabilit la suma totală de 1.474.767 de lei, din care 1.273.663,64 de lei reprezentând taxă pe valoare adăugată, iar 201.104,16 lei reprezentând impozit pe venit” a transmis IPJ Argeş.

Cercetările au fost finalizate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș iar bărbatul va fi trimis în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală. M.Sandu

Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.