S-a tras cortina Festivalului de Teatru Studio

0

S-a încheiat cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Studio, Focus- Teatrul Balcanic. Evenimentul a fost organizat de Teatrul ,,Alexandru Davila”.

Pe toată durata festivalului, Iubitorii de teatru au avut ocazia să vizioneze opt spectacole, dintre care trei sunt producții ale Teatrului ,,Alexandru Davila” Pitești, iar cinci aparțin teatrelor invitate: Teatrul de dramă și păpuși (Vrața, Bulgaria), Teatrul Național Sterija (Serbia), Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale (Chișinău, Republica Moldova), Teatrul ,,Sică Alexandrescu” (Brașov), Teatrul Dramaturgilor Români (București).

Festivalul a debutat cu, premiera spectacolului ,,De trei ori viață” de Yasmina Reza, în regia lui Thomas Ciulei, fiul celebrului regizor Liviu Ciulei. ,,De trei ori viață” este primul proiect de teatru pe care Thomas Ciulei l-a regizat în România, iar spectacolul s-a jucat chiar în Sala Studio construită de tatăl său.

De altfel, sala poartă numele celui care a înființat-o.
Simpozion ,,Teatrul de Studio- Trecut, Prezent, Viitor”.
Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, Ediția a XXVI-a, Focus-Teatrul Balcanic, a încântat publicul, dar a lansat și o provocare reprezentanților tinerei generații de iubitori ai teatrului prezenți la simpozionul cu tema ,,Teatrul de Studio- Trecut, Prezent, Viitor”.

Simpozionul a fost susținut de profesioniști din domeniu: Dan Marius Zarafescu, director general adjunct al Teatrului ,,Alexandru Davila”, Sevastian Tudor, directorul festivalului, Marilena Țepuș, teatrolog, Mircea M. Ionescu, dramaturg, regizorii Mona Gavrilaș și Bogdan Cioabă, jurnalistul și criticul de teatru Cristian Sabău, Cătălina Constantinescu și Diana Lefter, cadre didactice la Universitatea Pitești, dar și elevi de la Liceul de Artă ,,Dinu Lipatti” din Pitești.

Discuțiile purtate pe parcursul evenimentului au evidențiat caracteristicile teatrului de studio, dar și faptul că viitorul său sună destul de promițător având din ce în ce mai mulți adepți, au transmis reprezentanţii Teatrului Alexandru Davila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.