Evaziune fiscală cu fier vechi și lemne…

0

Un agent economic urmează să fie trimis în judecată sub acuzația de evaziune fiscală, după ce polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș au stabilit că ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive. Afaceristul, în vârstă de 28 de ani, a înregistrat facturi din care reieșea că ar fi cumpărat fier vechi și lemne de foc, ca să poată deduce TVA.

Cercetările au fost efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august 2013 – decembrie 2016, un bărbat de 28 de ani, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale, ar fi evidențiat în actele contabile ale societății cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, reprezentate de achiziția de mărfuri de la un număr de 7 societăți comerciale cu un comportament fiscal neadecvat (fără mijloace de transport, active, salariați, etc.).

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului a fost stabilit la valoarea de 51.177 de lei, reprezentând TVA, pentru care au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor persoanei în cauză”, au precizat reprezentanţii IPJ Argeş. Anchetatorii au stabilit că în contabilitatea societăţii au fost înregistrate, printre altele, facturi de achiziţii de fier vechi sau lemne de foc. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.