Executare silită… pe un cont gol!

0
0
  • CEC Bank acuzată că nu a respectat o adresă de poprire

O piteşteancă acuză CEC Bank că a permis unui client să retragă toţi anii din cont, în ciuda faptului că pierduse un proces şi ar fi trebui să fie executat silit. Asta deşi, spune femeia, banca fusese anunţată încă din 2021, printr-o adresă în care se cerea ca suma de 50.000 de euro să fie menţinută în cont, poprită asiguratoriu, până la sentinţa definitivă. La solicitarea Curierului zilei într-un punct de vedere oficial, CEC Bank infirmă acuzaţiile şi spune că banca respectă legislaţia privind executările silite.

Povestea Valeriei Ioniţă Beleagă a început în urmă cu mulţi ani când, împreună cu un piteştean, a cumpărat o casă în Germania.

“ Am pus bani împreună, am făcut un act notarial şi am convenit ca la vânzarea casei să împărţim banii în mod egal. El a vândut casa şi eu nu am ştiut. Am aflat mai târziu. Suma din contractual de vânzare cumpărare este de 100.000 euro. Nu ştiu dacă o fi luat mai mult, dar eu i-am cerut partea mea, de 50.000 euro.

Nu a vrut să mi-i dea şi l-am dat în judecată”, a povestit Valeria Ioniţă Beleagă. Procesul s-a judecat la Tribunalul Argeş, acolo unde, pe 30 iunie 2021 a fost dată prin sentinţă, potrivit căreia bărbatul era obligat la plata celor 50.000 euro. După prima sentință favorabilă, Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătorești „Petroaica şi asociaţii”, reprezentantul Valeriei Ionuţă Beleagă, a înaintat la data de 13.07.2021 către CEC Bank o adresă de poprire asiguratorie prin care solicita ca suma de 50.000 de euro, suma poprită asiguratoriu, să fie menţinută în conturile debitorului până la pronunţarea unei hotărâri definitive, mai spune femeia.

„După sentinţa definitivă a retras totă suma”

„ Când a depus executorul meu adresa, cel cu care mă judecam avea în cont 82.000 de euro, bani depuşi ca garanţie într-un alt proces pe care îl avea el. După ce am câştigat la tribunal, el a atacat decizia şi procesul a mers mai departe.

Tot eu am câştigat şi la Curtea de Apel Piteşti, pe 30 martie 2020. Din nou el a declarat recurs şi procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În decembrie 2022 Curtea Supremă a dat decizia definitivă tot în favoarea mea. Am câştigat la toate instanţele. După sentinţa definitivă, cel cu care m-am judecat a retras totă suma.

Pe data de 04.04 2023, Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătorești „Petroaica şi asociaţii” a depus la CEC Bank o solicitare prin care cerea punerea în executare a sentinţei şi eliberarea sumei. Nu mai aveam ce să execut, contul era gol.

Toată suma de 82.000 de euro fusese retrasă, asta deşi 50.000 de euro ar fi trebuit menţinuţi în cont. Retragerea fusese făcută din luna martie, fără ca eu sau executorul judecătoresc să fim anunţaţi de CEC Bank, aşa cum ar fi trebuit având în vedere adresa se poprire asiguratorie. Funcţionarii CEC Bank nu au luat în considerare adresa de poprire înaintată de executorul judecătoresc în urmă cu aproape 2 ani”, susţine Valeria Ioniţă Beleagă.

Plângere la Parchet

Tocmai de aceea, piteşteanca a înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti o plângere cu numărul de înregistrare 470/ 9.05.2023, prin care cere ca angajaţii CEC Bank să fie traşi la răspundere penală pentru abuz în serviciu.

Referitor la toate acuzaţiile de mai sus am înaintat o solicitare scrisă către CEC Bank în care am cerut un punct de vedere oficial referitor la situaţia reclamată. „CEC Bank își desfăsoară activitatea în concordanță cu prevederile legale incidente în materia executării silite.

Verificările efectuate în urma celor sesizate infirmă aspectele semnalate de doamna Ioniţă Beleagă Valeria”, se precizează în răspunsul transmis la solicitarea Curierului zilei. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.