A plecat la Botoşani cu maşina furată

0

S-a certat cu iubita şi a furat o maşină să ajungă la Botoşani! Acesta a fost gândul unui bărbat, în vârstă de 35 de ani, care a ajuns în arestul IPJ Argeş după ce poliţiştii au constatat că a comis trei infracţiuni. După cum anunţam din numărul de ieri, bărbatul a provocat o tamponare şi s-a stabilit că nu avea permis şi era băut. În timpul cercetărilor s-a mai aflat că autovehiculul pe care îl conducea era furat!
Totul a ieşit la iveală după ce Mihai Alexandru I. de 35 de ani, din Botoşani, a provocat o tamponare la Călineşti. Acesta a lovit o maşină parcată, în noaptea de 5 spre 6 iunie. Imediat după impact a coborât de la volan şi a fost găsit de poliţişti în apropierea maşinii. Iniţial nu a recunoscut că el a condus vehiculul, ulterior a mărturisit. El a povestit că are o iubită în Topoloveni. În noaptea când a avut loc evenimentul rutier cei doi s-au certat. Femeia l-a dat afară din casă. Bărbatul a plecat pe jos, noaptea cu puţin înainte de ora 4.00, cu gândul să ajungă acasă, în comuna Cristinești, județul Botoșani. La Călineşti, a văzut o maşină parcată în faţa porţii, un Fiat.
Autovehiculul era descuiat. A urcat la volan şi a căutat prin interior după chei. A avut noroc! A găsit cheia de contact „ascunsă” la parasolar.

Plasat sub control judiciar

Fără să se gândească la consecinţe a pornit la drum. După nici doi kilometri, faptul că nu avea experienţă la volan şi-a spus cuvântul. A pierdut controlul maşinii şi a lovit un Volkswagen Polo parcat în faţa unei gospodării. De aici a ieşit totul la iveală. Polițiştii au constata că nu posedă permis şi era băut. Avea o concentraţie de alcool de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deşi la început nu se ştia că maşina condusă de botoşănean este furată, s-a aflat în timpul cercetărilor. Tocmai de aceea, marţi după ce ancheta a ajuns la final, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au dispus reţinerea lui pentru 24 de ore. Mihai Alexandru I. este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără drept și sub influența alcoolului. Ieri acesta a fost eliberat din arest după ce procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni a dispus împotriva lui măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. M.Sandu