Primar interzis la primărie!

0

După ce a incendiat primăria şi a fost trimis în judecată pentru violare a sediului profesional, distrugere şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, fostul primar al comunei Beleţi Negreşti nu are voie să se apropie la mai mult de 10 metri de sediul administraţiei locale. Marin Mihai se află sub control judiciar şi are voie să meargă la Primăria Beleţi Negreşti numai când va fi convocat de expertul judiciar din dosar, pe durata cât acesta face măsurile necesare expertizei. În rest, trebuie să păstreze distanţa. 
Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Topoloveni din iunie 2022 după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni au întocmit rechizitoriul. La ultima şedinţă de judecată, vineri, magistraţii au menţinut măsura controlului judiciar împotriva fostului primar Marin Mihai. Acesta nu are voie să părăsească ţara, nici să deţină arme. Trebuie să se supună măsurilor de supraveghere care, printre altele, prevăd „să nu se apropie la o distanţă mai mică de 10 m de imobilul în care funcţionează Primăria comunei Beleţi-Negreşti”, altfel spus, are voie să treacă pe stradă prin faţa instituţiei, dar nu trebuie să intre în curte. Nu trebuie să nu ia legătura cu angajaţii administraţiei locale, martori în dosar. Totuşi instanţa face o excepţie, în privinţa interdicţiei cu privire la accesul în sediul administraţiei locale. „Acordă inculpatului permisiunea de a se apropia de imobilul în care funcţionează Primăria comunei Beleţi-Negreşti la data la care va fi convocat de expert Parnia Gabriela şi strict pe durata necesară efectuării măsurătorilor de expertul desemnat”, se precizează din minuta şedinţei de vineri. Marin Mihai a fost arestat preventiv pe 17 decembrie 2021, până pe 27 iulie 2022 când măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu.
După alte aproximativ 5 luni, pe 28 decembrie 2022, arestul la domiciliu a fost înlocuit cu măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Măsura a fost prelungită de mai multe ori, inclusiv la şedinţa de vineri când magistraţii au respins cererea fostului primar prin care dorea să scape de controlul judiciar.

Prejudiciu de peste 660.000 lei

Marin Mihai a fost arestat preventiv la sfârşitul anului 2021, fiind suspectat că ar fi incendiat sediul primăriei Beleţi Negreşti şi a distrus actele contabile din sediu. Acesta s-ar fi dus în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, în curtea sediului primăriei cu mașina de serviciu, cu intenţia clară de a incendia clădirile primăriei, din cauza conflictelor acumulate cu mai mulți angajaţi ai instituţiei în ultimii ani. Mihai Marin a confecţionat mai multe torţe, cu ajutorul unor stinghii din lemn, găsite în magazia cu lemne de lângă primărie, şi a unor cârpe, a spart uşa de acces a unei alte magazii de lângă Primăria Beleți-Negrești și a luat 14 bidoane din plastic cu 280 de litri de motorină ce urma să fie folosită de instituţie pe timpul iernii. Apoi a mers la sediul vechi al primăriei escaladând fereastra de la biroul viceprimarului şi a răvăşit bunurile din birou, aruncând pe podea mii de documente oficiale din birou, strângându-le la un loc şi împrăştiind apoi combustibil peste ele. În acelaşi mod a procedat şi în alte birouri, după cum reiese din rechizitoriul procurorilor. Prejudiciul total estimat de experți se ridică la peste 660.000 de lei. Primăria comunei Beleţi-Negreşti s-a constituit parte civilă cu 500.000 lei, reprezentând daune materiale şi morale. Pentru că primarul a incendiat şi centrala telefonică digitală a primăriei, Telekom România s-a constituit parte civilă, cerând daune totale de peste 160.000 lei. Procurorii au pus sechestru pe toate bunurile fostului edil măsură menţinută şi de instanţă. M.Sandu