Primarul a tăiat băncile localnicilor!

1

Un primar din Argeş este arătat cu degetul după ce a tăiat băncile amplasate la porţile a doi localnici. Unul dintre cei afectaţi acuză că edilul a comis un abuz, mai ales că anul trecut, după ce la faţa locului a fost o comisie de specialitate, s-a constatat că băncile, deşi sunt aşezate perpendicular pe aliniamentul gardului, nu afectează circulaţia. Edilul spune că de doi ani doi vecini se ceartă, se reclamă şi el a intrat la mijloc. Acesta precizat că le-a propus localnicilor să le monteze băncile în praralel cu gradul dar aceştia au refuzat.
O echipă de muncitori din partea Primăriei Lunca Corbului a mers luni, în satul Cieşti şi a tăiat cu flexul băncile aşezate la porţile a două gospodării. Au pus în aplicare o decizie a primarului care notificase, de mai multe ori, familiile respective să demoleze băncile montate pe spaţiul public. „Toată cearta a pornit de la vecinul de lângă casă, cu care suntem în conflict de mai mulţi ani din cauza unei căţele. Am o căţea de rasă căreia mai dau drumul să se plimbe în curte, în grădină. El a dat cu petarde, bagă furca prin gard la ea, este un om certăreţ. Acum a căşunat pe bancă. Are două tractoare şi spune că nu poate să circule cu ele pe drum din cauza băncilor noastre. Erau şi nişte pruni care au crescut pe marginea drumului şi noi i-am îngrijit, i-am văruit, ca să poată trecătorii să mănânce o prună. I-a picat şi pe aia. Primăria a făcut o comisie care a măsurat drumul şi apoi a trimis o adresă prin care ne anunţa că se poate circula că drumul are 5 metri. Ulterior a zis că nu este în regulă, şi a început să ne trimită notificări să le demolăm. Şi a tăiat şi banca mea şi pe a altui vecin (n.r. nu cel implicat în conflict). Într-adevăr banca mea şi a vecinului erau puse perpendicular, erau ca un cap de pod. Dar sunt cel puţin 15 bănci puse la fel ca a mea”, ne-a declarat Geta Petre. În ziua în care băncile au fost tăiate Geta Petre a filmat acţiunea şi a postat filmarea pe Facebook. „Mulțumim domnule primar pentru ce ne faceţi! Tăiați-le pe toate domnule primar. Să le tăiați și pe alea de pe linie. Felicitări domnule primar”, spune femeia în înregistrare. Reacţiile oamenilor nu au întârziat să apară, având sute de comentarii. Apoi, localnica a pornit un adevărat război împotriva primarului şi a început să posteze pe contul de socializare gunoaiele din comună, arătând lumii întregi aspecte negative ale localităţii, probleme pe care, spune ea, primarul ar fi trebuit să le rezolve.

„Stanoagele” nu încurcau circulaţia

Într-adevăr printr-o adresă emisă de Primăria Lunca Corbului, semnată de primar şi de membrii comisiei, pe data de 8 septembrie 2022 familiei Petre i se comunica: „…În privinta „stanoagelor” apreciem că utilajele agricole care tranzitează, respectiv tractoarele şi combinele agricole cu părţile active care au masa mai mare de 3,60 ml pentru care necesită tractare, nu încurcă circulaţia. Referitor la existenţa pomilor fructiferi răzleţi de-a lungul amprizei se impune defrişarea pomilor fructiferi pe ampriza drumului între şanţul (rigola) de scurgere a apelor pluviale şi proprietate”. Ulterior au început să curgă notificările prin care cetăţenii erau anunţaţi că trebuie să demoleze construcţiile edificate, fără autorizaţie, pe domeniul public. Prunii au fost tăiaţi nu şi băncile. În ultima notificare familiei Petre i se dădea un ultimatum, de 5 zile, în care ar fi trebui să demonteze băncile. Cum nu au făcut-o au fost tăiate de reprezentanţii administraţiei locale. Nu doar la ei ci şi la o altă familie de pe aceeaşi stradă.

Urmează şi vecinul certăreţ

Primarul Gheorge Drăgan spune că nu ştie ce se se mai facă cu cei doi vecini care se reclamă mai mereu. Ca să pună punct conflictului a decis să demoleze băncile, dar nu numai. „Lucrurile au început de acum doi ani, la sesizările domnului (…) sesizări făcute la Primărie, la Prefectură şi apoi la Ministerul de Interne. I-am rugat să mute băncile în paralel cu gradul, nu perpendicular. Se reclamă din toate punctele vedere posibile. Şi când s-au dus băieţii de le-au tăiat le-am spus să dăm găuri să le punem băncile cum trebuie, în paralel cu gardul. Nu au vrut! Şi doamna l-a reclamat pe el că are o construcţie ilegală. De la Serviciul Urbanism a fost un specialist şi s-a descoperit că într-adevăr, dumnealui nu are documente la un garaj. L-am înştiinţat, l-am chemat cu documente şi nu a putut să justifice. Luni vom fi la faţa locului şi poate fi amendat între 1000 şi 100.000 lei. Da este adevărat că am trimis o adresă dar între timp dumnealor au continuat să se reclame, au ajuns la Ministerul de Interne şi mi s-a spus să rezolv problema. Pot să pun la dispoziţie toate documentele. Pe drumul acela erau băncile doamnei, care au fost tăiate, ale altei familii care, la fel, au fost tăiate şi a mai rămas o bancă aşezată tot perpendicular. Am vrut să o demolăm şi pe aceea, dar proprietara, o femeie în vârstă, s-a aşezat pe bancă a început să tremure şi nu voiam să i se facă rău ”, a declarat primarul Drăgan Gheorghe. n
M.Sandu

1 COMENTARIU

  1. ” … s-a constatat că băncile, deşi sunt aşezate perpendicular pe aliniamentul gardului, nu afectează circulaţia … ”
    Bancile/la drum, nicicum nu s’asaza … „perpendicular pe aliniamentul gardului” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.