Jevtovic și Fometescu, încă un sezon la FC Argeș Basketball!

0

Echipa de baschet masculin a Piteștiului începe să-și contureze lotul pentru noul sezon. După numirea lui Nebojsa Vidic în funcția de antrenor principal al echipei, FC Argeș Basketball a anunțat că a reușit prelungirea contractelor cu Nikola Jevtovic și Tudor Fometescu.
Jevtovic urmează să înceapă al patrulea sezon consecutiv alături de formația din Trivale.

Liderul echipei în precedenta ediție

Baschetbalistul în vârstă de 33 de ani a fost liderul argeșenilor în ultima ediție de campionat, când în 32 de partide a contribuit cu 16.4 puncte, 7.6 recuperări, 1.0 pase decisive și 0.9 capace, totul pentru un index al eficienței de 19.6 unități, la acest ultim capitol fiind primul în LNBM. El a adunat un procentaj de 61% la două puncte și a încheiat cu 75% la libere.
De când joacă în România, pivotul a avut cele mai bune cifre ale carierei pe parcursul stagiunii precedente la puncte, eficiență, capace și la cifrele de la linia de fault. Conform baschet.ro, acesta nu și-a asumat niciodată la fel de multe aruncări pe meci ca și în 2022/2023, când a avut o medie de 6.5 reușite din 10.6 încercări.
Sosit în Trivale înaintea ediției 2020/2021, după ce cu câteva stagiuni în urmă a jucat la Steaua CSM EximBank București, Jevtovic a încheiat până acum fiecare sezon alături de FC Argeș cu cel puțin 13 puncte în medie pe partidă în campionat. Sârbul se află printre jucătorii cu peste 100 de meciuri bifate în Liga Națională.

Al șaptelea sezon în Liga Națională

Tudor Fometescu va juca încă un sezon la formația din Trivale care a terminat sezonul precedent pe poziția a șaptea a ierarhiei.
În vârstă de 24 de ani, Fometescu a debutat în Liga Națională acum șase ani, în 2017. Baschetbalistul de 1.90 metri a petrecut cinci sezoane la CSM Oradea, câștigând două titluri de campion național.
În 2022, Fometescu a decis să își continue cariera la FC Argeș Basketball, unde a avut medii de 5.0 puncte, 2.9 recuperări și 1.5 pase decisive. Jucătorul român a avut procentaje de 41.2% din interiorul semicercului, 28.7% de la distanță și 74.2% de la linia de libere.
Alb-violeții îi au sub contract până în acest moment pe Christian Chițu, Alin Andrieș, Tudor Fometescu, Nikola Jevtovic și pe noul antrenor, Nebojsa Vidic. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.