TIMPI DE PREPARARE:
- Timp de preparare: 40 min
- Timp de gătire: 30 min
- Gata în: 1 ore, 10 min
INGREDIENTE:
- 600 gr. aluat franţuzesc
- 400 gr. ciuperci
- 50 gr. unt
- 1 lingura făină
- 200 ml lapte
- piper alb
- 2 fire ceapă
- 1 legătură mărar
- sare
- 1 legătură pătrunjel
- boia dulce de ardei
- 1 ou pentru uns
MOD DE PREPARARE:
- Se taie ciupercile felii subţiri şi se stropesc cu zeamă de lămâie pe deasupra.
- Separat, se pune untul în tigaie şi se topeşte, apoi se adaugă ciupercile şi ceapa tocată mărunt şi se călesc câteva minute. După ce s-au înmuiat, se pune făina cernută şi se amestecă la foc mic, iar la sfârşit se adaugă laptele cald. După ce a căpătat consistenţa unei ciulamale, se presară mărarul şi pătrunjelul şi se dă la rece.
- Se întinde aluatul franţuzesc şi se taie cu un pahar sub formă de bănuţi, care se ung cu ou şi boia. Se aşază în tavă şi se bagă în cuptorul încins.
- După ce s-au copt, se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se umplu cu crema de ciuperci.