Măsuri de prevenire a consumului de doguri, la un meci de handbal

0
0

Marți seara, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș, împreună cu jandarmi argeșeni și cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv, la o arenă sportivă de pe raza municipiului Pitești, în timpul unei competiții sportive de handbal feminin de tineret.
Polițiștii, jandarmii și reprezentanții Ageștiei Naționale Antidrog au purtat discuții cu copiii și însoțitorii acestora, privind comportamentul celor mici și relația cu adulții, dar și efectele substanțelor ce creează dependență, cum sunt alcoolul și substanțele cu efect psihoactiv.
Au fost utilizați ochelari speciali, puși la dispoziție de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, pentru ca participanții că poată ,,vedea lumea prin ochii” celor care au consumat alcool sau substanțe psihoactive, astfel încât curiozitatea tinerilor să nu mai reprezinte un argument pentru consumul real al acestora. Deși prezentate într-un mod plăcut, au fost atinse subiecte precum grija cu care tinerii ar trebui să își aleagă prietenii.
Vârsta tinerilor poate prezenta un obstacol în comunicarea problemelor, dacă relaționarea cu părinții sau cu alți adulți nu se face cu o persoană responsabilă, în asemenea situații fiind cu atât mai important anturajul, care să ajute la rezolvarea problemelor, nu la adâncirea lor.
Informarea joacă un rol foarte important pentru prevenirea acestei categorii de fapte, iar mai multe informații în domeniul specific pot fi accesate gratuit pe pagina de internet a Agenției Naționale Antidrog, la link-ul: http://ana.gov.ro/ . În cadrul activităților desfășurate la competiția de handbal, au fost explicate și modificările privind modul de pedepsire a infracțiunilor rutiere din care rezultă decesul unor persoane, în urma unor accidente provocate de conducători auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv (cunoscută sub numele de ,,legea Anastasia”), a transmis IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.