Militari și pompieri suspectați de braconaj la urși

0

Ieri au avut loc zeci de percheziții în zona Curtea de Argeș la persoane bănuite că ar fi vânat urși fără autorizație. Descinderile au avut loc într-un dosar instrumentat de Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Poliția Română, aflat în supravegherea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Se spune că printre suspecți se numără militari, pompieri, dar și un paznic de vânătoare din cadrul A.J.V.P.S. Argeș.
”La data de 12 iulie a.c., polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Poliția Română pun în executare 27 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Argeș, în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă letală fără drept. Acțiunea urmărește documentarea activității infracționale a unui grup de persoane bănuite că ar fi săvârșit acte de braconaj cinegetic la specia urs brun și alte specii de interes cinegetic. De asemenea, se urmărește descoperirea și confiscarea tuturor bunurilor deținute ilegal. La activități participă polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliție județene Argeș, Ilfov, Vâlcea, Olt, Dâmbovița, specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din Poliția Română și inspectoratelor de poliție județene, precum și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și ai serviciilor pentru acțiuni special”, a anunțat ieri, Inspectoratul General al Poliției Române.

Au vânat mai mult decât era pe autorizație

Perchezițiile au avut loc în Curtea de Argeș și în comune arondate. Ancheta a pornit de la un paznic de vânătoare din cadrul Asociatiei Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Argeș, care a fost cercetat într-un alt dosar penal. Se spune că cei vizați sunt suspectați că se duceau la vânătoare cu autorizație și recoltau mai mult decât era pe document, inclusiv urși, specie protejată prin lege. În cercetări ar fi implicați și militari și pompieri, tocmai de aceea ancheta este făcută sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunaul Militar București.
Deși până la închiderea ediției noastre, am solicitat să ni se comunice în ce localități au avut loc perchezițiile și câte mandate de aducere au fost puse în aplicare, nu ne-au fost comunicate informațiile, fără să ni se explice de ce astfel de date nu pot fi date publicității. Asta cu atât mai mult cu acțiunea a avut loc în cursul dimineții și nu mai putea fi afectată desfășurarea activităților.  M. Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.