Începe Festivalul de film Stop Cadru

0
  • La Curtea de Argeș

În perioada 28-30 iulie, la Curtea de Argeș, va avea loc cea de a doua ediție a Festivalului de Film Stop Cadru. Organizatorii au pregătit proiecții al unor filme premiate la festivaluri, concerte dar și piesă de teatru. Festivalul Stop Cadru se desfășoară în două locații, pe timpul zilei la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” și seara, în aer liber, la Curtea Domnească. 
Festivalul Stop Cadru are o secțiune de film în competiție fiind 2940 de filme de scurt metraj înscrise în concurs, din peste 100 de țări. Au fost producții din România, , Marea Britanie, din Argentina, Brazilia sau Canada.. Selecția finală numără 47 de filme de scurt metraj pe care publicul argeșean le va viziona de-a lungul celor trei zile de festival, la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeș. ”Noutatea absolută o reprezintă prezența filmelor scurt metraj de animație, cu subiecte și stiluri artistice diferite. Copiii și adulții deopotrivă se vor bucura de vizionarea lor. Secțiunea de competiție din festival va fi jurizată de trei personalități marcante ale peisajului cinematografic românesc, Laurențiu Damian (critic de film și profesor universitar), Marius Șopterean (profesor universitar, regizor și scenarist) și Bogdan Mustață (regizor).
Premiile la această secțiune vor fi pentru Cel mai bun film din competiție, Cel mai bun film de animație și Premiul publicului”, au transmis organizatorii.

Film, concerte și teatru

Festivalul Stop Cadru se desfășoară în două locații, pe timpul zilei la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” și seara, în aer liber, la Curtea Domnească. Aici se vor proiecta lungmetraje premiate la marile festivaluri naționale și internaționale, dar și trei concerte cu artiști și trupe cu priză la public. Spectatorii pot viziona Metronom (2022), un film românesc premiat la Festivalul de Film de la Cannes în 2022, Cina perfectă este o comedie italiană savuroasă, cu mafioți și urmăriri tensionate, Falkon Lake și Gata oricând! Eroii de la Podul Jiului, două filme cu și despre curajul tinerilor. Sâmbătă sera, la Curtea Dmnească va fi ousă în scenă piesa de teatru Signor Pantalone și dragostea. Pe tot parcursul festivalului intrarea va fi liberă. M.Sandu