Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 30 min
• Timp de gătire: 30 min
• Gata în: 60 min
Ingrediente:
• 600 gr. carne tocată de vită
• 500 gr. cartofi
• 1 morcov
• 2 cepe
• 3 tulpini de ţelină
• 2 căţei de usturoi
• 2 linguri cimbru şi rozmarin
• 1 lingură bulion
• 150 ml vin roşu
• 50 gr. unt
Mod de preparare:
1. Cartofii şi morcovii se fierb, se pasează şi se amestecă cu unt pentru a obţine câte 500 gr. de piure din fiecare.
2. Pentru amestecul de carne, legumele curăţate şi tocate mărunt se călesc în untul topit şi, după ce au devenit translucide, se adaugă cimbrul, rozmarinul, bulionul. Separat, se căleşte carnea fără niciun fel de grăsime şi apoi se pune peste legumele călite. Se adaugă vinul şi usturoiul pisat, se amestecă şi se dă la rece timp de o oră.
3. În tava de copt, se aşează un prim strat de piure de cartofi, apoi carnea şi piureul de morcovi drept «capac». Se dă la cuptor pentru 40 de minute şi apoi se lasă 10 minute să se aşeze. Se aduce la masă cu murături alături, eventual.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525