Începe Festivalul ”Sus la munte, la Muscel”

0

Săptămâna viitoare, miercuri și joi, va avea loc la Câmpulung a X-a ediție a Festivalului Națonal “Sus la munte, la Muscel“, destinat soliştilor vocali amatori din România, Republica Moldova şi din cadrul comunităţilor româneşti de dincolo de graniţe, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani. S-au înscris 56 de concurenți și au trecut de preselecție 22 de tineri. Pe scenă vor urca atât soliști consacrați cât și tinere talente. 
Festivalul este organizat de Casa de Cultură “Tudor Muşatescu” cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpulung și va avea loc în perioada 16 – 17 august 2023. Organizatorii își propun să descopere noi talente și să promoveze portul popular. Preselecția a avut loc în perioada 16 iunie – 12 iulie 2023. S-au înscris 56 de tineri din toate zonele etnografice ale României. Fiecare participant a trimis pentru preselecție două cântece: unul fără acompaniament-doină, cântec doinit sau baladă şi unul cu acompaniament din zona etnofolclorică pe care o reprezintă. Preselecția s-a desfășurat în perioada 13 – 15 iulie 2023, la sediul Casei de cultură „Tudor Mușatescu”, pe baza materialelor audio – video trimise de cei 56 de concurenţi. Comisia de jurizare formată din Grigore Leșe în calitate de președinte al juriului, Ion Liviu Iana în calitate de director al festivalului și Cătălin Iancu, în calitate de dirijor al orchestrei Doina Argeșului, a decis ca în etapa finală să se califice 22 de tineri din următoarele județe ale României : Suceava, Alba, Bihor, Caraș Severin, Gorj, Maramureș, Vaslui, Prahova, Argeș, Olt, Bistrița – Năsăud, Ilfov, Giurgiu, Sălaj, Mureș, Timiș, Tulcea.
Programul festivalului
”Cei 22 de tineri calificați în concurs se vor întrece, miercuri, 16 august 2023, pentru următoarele premii: Trofeul “Gavriil Prunoiu“, Premiul de Excelență “Marioara Murărescu”, Premiul I, Premiul II, Premiul III, trei mențiuni și Premiul Special pentru cel mai frumos costum. Pe scena festivalului, amplasată în Piața Primăriei Municipiului Câmpulung, începând cu ora 18:00, vor susține recitaluri de excepție interpreți îndrăgiți ai cântecului popular românesc, după cum urmează:
Miercuri, 16 august: Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Ilie Dură, Ionuț Cîrstea, Anamaria Cîrstina, Valentin Precup și George Mărgineanu.
Joi, 17 august: Grigore Leșe, Olguța Berbec și Remus Novac, Ciprian Roman, Grupul vocal bărbătesc „Doruri Muscelene” și Anghelina Timiș Lung”, a transmis într-un comunicat de presă reprezentanții Casei de Cultură ”Tudor Mușarescu”. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.