Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 10 min
• Timp de gătire: 20 min
• Gata în: 30 min
Ingrediente:
• 1 kilogram de aripioare de pui
• 1 linguriță de sare
• 2 lingurițe usturoi granulat
• 1 linguriță pudră de ceapă
• 1 linguriță piper
• 1 linguriță zeamă de lămâie
• 2 lingurițe făină sau amidon
• 1 linguriță miere
• 170 g mango cubulețe
• 1 – 2 ardei iuți (opțional)
• ulei
Mod de preparare:
1. Aripioarele se pun într-un castron încăpător.
2. Se adaugă sarea, o linguriță din usturoiul granulat, piperul, zeama de lămâie și făina sau amidonul. Se amestecă bine totul.
3. Aripioarele se stropesc cu puțin ulei și se amestecă. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se așază aripioarele. Se gătesc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos timp de 15-20 de minute.
4. Cât timp se gătesc aripioarele se prepară sosul de mango. Într-un blender se adaugă mango, o linguriță de usturoi granulat, ceapa granulată și mierea. Se pasează bine. Cine dorește un sos picant poate adauga și ardei iute.
5. Într-o cratiță în care s-a pus un strop de ulei se adaugă sosul de mango și se gătește timp de 5 minute amestecând din când în când. Se lasă la răcit.
6. Când aripioarele sunt gata se pun într-un castron. Se adaugă sosul de mango și se amestecă.
7. Aripioarele de pui în sos de mango se pot servi alături de o salată sau de orez fiert.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525