Aripioare de pui în sos de mango

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 10 min
• Timp de gătire: 20 min
• Gata în: 30 min
Ingrediente:
• 1 kilogram de aripioare de pui
• 1 linguriță de sare
• 2 lingurițe usturoi granulat
• 1 linguriță pudră de ceapă
• 1 linguriță piper
• 1 linguriță zeamă de lămâie
• 2 lingurițe făină sau amidon
• 1 linguriță miere
• 170 g mango cubulețe
• 1 – 2 ardei iuți (opțional)
• ulei
Mod de preparare:
1. Aripioarele se pun într-un castron încăpător.
2. Se adaugă sarea, o linguriță din usturoiul granulat, piperul, zeama de lămâie și făina sau amidonul. Se amestecă bine totul.
3. Aripioarele se stropesc cu puțin ulei și se amestecă. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se așază aripioarele. Se gătesc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos timp de 15-20 de minute.
4. Cât timp se gătesc aripioarele se prepară sosul de mango. Într-un blender se adaugă mango, o linguriță de usturoi granulat, ceapa granulată și mierea. Se pasează bine. Cine dorește un sos picant poate adauga și ardei iute.
5. Într-o cratiță în care s-a pus un strop de ulei se adaugă sosul de mango și se gătește timp de 5 minute amestecând din când în când. Se lasă la răcit.
6. Când aripioarele sunt gata se pun într-un castron. Se adaugă sosul de mango și se amestecă.
7. Aripioarele de pui în sos de mango se pot servi alături de o salată sau de orez fiert.